Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Natálka (4) přinesla růži zastřelenému tátovi: Před 4 lety ho zabil sériový vrah

Autor: Helena Lacinová, mokk - 
4. září 2012
06:02

Tatínek je andílek. Tak mluví o svém otci Natálka Jedličková (4). Nikdy ho totiž nepoznala, je pohrobek. Policistu Romana Jedličku (†28) 3. září 2008 zastřelil sériový vrah Roman Postl (†38).

Natálka se narodila měsíc po tátově hrdinné smrti. Ten zastavil řádění Romana Postla a sám po přestřelce zemřel. Děvčátku otec chybí čím dál tím víc. Blonďatá holčička za ním včera přišla k jeho pomníku. Společně s mámou, babičkou, ale i policisty, kteří vzpomenuli na kamaráda. „Řekla bych, že je to pro Natálku čím dál tím těžší a táta jí chybí. Nedávno mě zaskočila otázkou, zda pán, kterého jsme potkali, nemůže být její tatínek,“ řekla včera Blesku Natálčina maminka Alena Brokešová (31).

Prý těžko hledala odpověď. „Zatím si myslí, že je táta andílek a chrání ji. Povídá mu u hrobu nebo pomníku a já zadržuji slzy,“ řekla žena, pro níž je vzpomínka stále bolestná. Netajila však, že má přítele, ale za tátu ho Natálka nebere. „Zatím je to kamarád. Snad někdy později,“ doufá mladá žena.

Dceři se pokusí vše vysvětlit, než půjde do školy. V malé se vidí i rodiče zastřeleného policisty. „Našemu Romanovi je Natálka hodně podobná a za to jsme rádi. Ale není den, kdybych na syna nemyslela. Zločinci mají práva a nám zbývají jen slzy. Kdyby toho vraha nepustili dříve z prvního trestu, mohl tu náš syn i všichni, které zabil, ještě být,“ stále vyčítá matka a babička Eleonora Jedličková (63).

Co se stalo 3. září 2008

Vrah Roman Postl s komplicem Davidem Černým přijeli do Chomutova. V baru ve Školní ulici střelil Postl do hlavy vietnamského barmana. Chtěl jít vraždit do centra města, u pošty v Palackého ulici mu překřížil cestu policista Jedlička s kolegou a na Postla vystřelil. Ten však také vypálil a Jedličku smrtelně zranil. Postl poté zemřel v nemocnici.

Před vraždami v Chomutově zastřelil na Teplicku 1. září podnikatele, 2. září v Ústí nad Labem čerpadláře. Už v roce 1998 do sedmnáctiletého chlapce vystřílel na diskotéce celý zásobník. Mladík zemřel. Postl byl předčasně propuštěn z vězení…

jikar ( 4. září 2012 09:24 )

souhlas

janinax ( 4. září 2012 09:12 )

JSI UBOHÝ K.O.K.O.T!!!!!!!!!!!!!

paralenka ( 4. září 2012 08:36 )

Z blba fakt inteligenta neuděláš! Nechápu, že některým hovadům se říká lidé. Myšlení takových jako vy je tak pokřivené, že byste nikomu nechyběl, pokud byste odsud zmizel, ubožáku!!!

sastry ( 4. září 2012 08:32 )

To byly časy, kdy na Borech byl Postl největší kamarád s pedagogem Bláhou, kterej mu psal pochvaly, aby ho pustili na podmínku...stejně, jako byl nedotknutelnej David Lubina ( vrah Velíška ), protože chodil žalovat na spoluvězně bezpečákům..

pitrska ( 4. září 2012 08:26 )

Zobrazit celou diskusi