Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vrchní, prchni! Policie hledá barmanku, která zpronověřila 50 tisíc

Autor: ČTK, mok - 
2. září 2012
10:45

Situace jako vystřižená ze známého českého filmu Vrchní, prchni! Pražská policie totiž pátrá po barmance ve věku 30 až 35 let, která se nechala dvakrát zaměstnat v baru, pak ale odešla s celou hotovostí. Celkem nadělala škody za 50 tisíc korun a hrozí ji vězení.

Pražští kriminalisté pátrají po falešné barmance, která se podle nich dopustila zpronevěry. Žena se dvakrát nechala najmout jako obsluha baru, kde vždy vydržela pouze hodinu nebo dvě, pak sebrala veškerou hotovost a odešla. Blondýnka tak údajně způsobila škody za více než 50 tisíc korun.

Identitu ženy policie stále nezná. "V obou případech při sepisování pracovní smlouvy se zaměstnavatelem předložila odcizený občanský průkaz znějící na cizí jméno," uvedla policie. Doklady byly prý slovenké, ale barmanka mluvila pynule česky. Za zpronevěru jí hrozí až dva roky vězení.

almis ( 2. září 2012 14:54 )

to slyším poprvé, že si někdo bere aukci, za to, že nastupuje do práce, do herny, dělám v herně už dva roky, a nikdy jsem se s tím nesetkala...

vlaku ( 2. září 2012 14:46 )

Podivné ! Většina majitelů heren, restaurací a hostinců, žádá výpis z registru trestů a podpis hmotné odpovědnosti. Někteří dokonce chtějí složit několikatisícovou kauci, pro případ finanční nesrovnalosti, způsobené pracovníkem. Po zkušební době, nebo při ukončení pracovního vztahu je výše kauce vácena pracovníkovi v plné výši, pokud nemá manko. Tam si na snímku odnášela nějaká lejstra. Zda to byla pracovní smlouva a ještě něco, težko říct. Stále hleděla před sebe, mezi pracovní deskou a odkládací částí barového pultu, jakoby tam něco četla nebo sledovala. Možná čekala na signál z mobilu, že cesta je volná. Stoprocentně v tom nejela sama. Je to šikula. Ti co byli "okradeni", těm to přeji. Když jsou b.lbí, nech platí. Už jenom jejich postup, při přijímání nového pracovníka, ukazuje na jejich IQ (houpacího koně). A nakonec, kdo ví co vše za tím vězí...

Zobrazit celou diskusi