Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krveprolití na Jičínsku: Jednoho dělníka zastřelil, druhého těžce zranil!

Autor: simao, INT - 
1. září 2012
17:22

VIDEO: Odešel domů a vrátil se s loveckou zbraní v ruce. Když začal střílet na dva dělníky ve věku kolem padesáti let, změnila se odpolední hádka v Tetíně na Jičínsku v krveprolití...

Policie vyšetřuje střelbu v Tetíně na Jičínsku - a klasifikovala ji jako pokus o dvojnásobnou vraždu! Hádka mezi místním obyvatelem a dvěma dělníky zde totiž skončila masakrem. Jedním usmrcením a jedním nedokonaným zabitím.

Do křížku se dostali tři muži. Dva (†51 a 54) rozebírali fóliovník, třetí, podle TV Nova Ladislav Š. (57), se po výměně názorů s nimi vydal domů pro zbraň a začal nečekaně střílet. Policii to krátce po půl druhé oznámili svědci z okolí.

"Pravděpodobně šlo o spor o pozemek či majetek," sdělila k případu krajská policejní mluvčí Ivana Ježková. Jak se ukázalo, útočník si nárokoval fóliovník na pozemku a dělníky podezříval ze zlodějiny.

Volal do televize, že mu rozebírají fóliovník

"Na pozemku, který mi dříve patřil a který je nyní exekučně zabaven, mi rozebírají fóliovníkové konstrukce za 200 tisíc. Jenže ty konstrukce stále patří mně a oni nemají právo je rozřezávat,“ vysvětloval při telefonátu do redakce TV Nova ještě před střelbou...

Poté se rozhodl konat. Pro muže, který byl na místě mrtvý, přijel pohřební vůz. Staršího z dvojice obětí převezli záchrankou těžce zraněného do královéhradecké nemocnice, kde momentálně bojuje o život.

Útočníka policisté zadrželi. "Muž, který střílel, je podezřelý z pokusu o dvojnásobnou vraždu," potvrdila mluvčí policie.

Video  Policejní mluvčí k případu střelby na Jičínsku  - Blesk - David Malík
Video se připravuje ...

sakra ( 2. září 2012 15:03 )

Holubiččí pavahy, ale jen k "vrchnosti", nebo silnějším národům!!! Jinak jsme pose.rové největší v Evropě a historie to po staletí jen dokazuje!!!

hofihofi ( 2. září 2012 10:21 )

nebranil, svym majetkem obsadil cizi pozemel.

hofihofi ( 2. září 2012 10:20 )

To je to, pozemek nebyl jeho, foliovnik ano. Mel ho si sam odvezt, nebo zavolat policii, ted tom odsere, delnici byli v pravu. Vyklizeli pozemek.

cert ( 2. září 2012 09:04 )

Způsob řešení neschvaluji, nicméně bránil svůj majetek.

hu11 ( 2. září 2012 07:15 )

Já bych ho taky zastřelil - hovado jedno

Zobrazit celou diskusi