Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Andrejka (†9) zabila hra v bazénu, spadl mu tam elektrický větrák

Autor: Ladislav Leimer - 
25. srpna 2012
11:55

Chvilka dětské zábavy ho stála život! Při hře s loďkou spadl malému Andrejkovi Gýlisovi (†9) do bazénu elektrický větrák. Chlapce probila elektřina a zemřel.

Chlapeček se rozhodl, že si na babiččině dvoře bude hrát v nafukovacím bazénu s vodou. Na její pohon si přitáhl starý, asi pětikilový elektrický větrák, který našel u ve skříni dědečka. Ten však spadl do vody a chlapečka na místě usmrtil.

Osudný starý větrák

„Na pohon loďky si přitáhnul starý větrák, který našel v dědově skříni. Ten se však na zemi převrhnul a spadl rovnou do bazénu. Andrejko sice stál u jeho kraje, ale byl celý mokrý, proto ho zasáhla elektřina,“ popsala celou událost se slzami v očích sousedka. Andrejko byl jediným dítětem rodičů. I jeho děda s babičkou ho velmi milovali.

Malý vynálezce

„Byl to zlatý chlapec. Takový malý vynálezce. Hrál velmi pěkně na harmoniku a taky sportoval. Je to hrozná tragédie, bude mi po něm smutno,“ řekla jedna ze zaměstnankyň školy, do které Andrejko chodil. Úmrtí chlapečka vyšetřuje policie. Rodiče jsou zdrcení, k případu se zatím nevyjádřili.

floridskeslunicko ( 26. srpna 2012 23:47 )

Ty ses vypatlana, nikdo jinej! a neopakuj se stale, uz tady ctu ponekolikate, ze ma nekdo mozkovou nedostatecnost, uz je na case vymyslet neco originalnejsiho, nemyslis?

prefikana ( 26. srpna 2012 23:42 )

Nechapu proc pises, ze placa kraviny mblumel? Co napsal spatne?

prefikana ( 26. srpna 2012 23:39 )

Ano, pokud si nekdo cizi vezme neco, co mu nepatri bez svoleni majitele, tak je to kradez, protoze mi to ukradl a obohatil se na muj ucet. Ale pokud si neco vezme doma moje dite, nebo bracha, napr. stary ventilator, tak to u me tedy neni zadna kradez, to je uplne neco jineho. Ani kdyz si ode me nekdo na koleji neco takhle vzal, neboli vypujcil, tak to nebyla snad kradez, jak muzes cleny rodiny a nebo sve kamarady nazvat zlodeji? Tak tohle ja nechapu! Mas ty vubec nejakou rodinu a kamarady???

aluman ( 26. srpna 2012 13:36 )

Já tě chápu, ale myslím, že marná snaha. Ti kterým jde o bezpečnost (nejen) dětí, už ten jistič mají a ti co na to kašlou tě s tím pošlou někam i když jim ho přineseš až pod nos. Lidé už jsou tací. Asi jako kdysi kolega mojí ženy, co byl u nás na návštěvě když byl mému synovi rok a půl a oni dítě čekali. Tenkrát se žádná udělátka pro bezpečí dětí ještě nedala koupit, ale já, manuálně poměrně zručný a mající bezpeči syna na prvním místě, vyrobil jsem pojistky proti otevření vchodových dveří, oken, šuplat, chrániče na ostré rohy nábytku, znepřístupnil jsem zásuvky v dosahu dítěte...A ten kolega, estét, že to vypadá divně, že nic takového nebude dělat ani omylem, že se má dítě omlátit. Když se jeho kluk ve dvou letech dostal k dranžíráku v nezajištěném šuplíku a propích si jím ručku skrz naskz, naštěstí bez trvalých následků v podobě poškozených nervů, tak sice kapku znejistěl, ale ještě ved svou, že se kluk "spáli" a že už bude poučenej. Netrvalo to ani půl roku a klučina zakop o hračku tak nešťastně, že přistál okem přímo na ostrém rohu skleněné desky stolku. Být tam ten můj neforemný, ale fungující chránič, skončil by s monoklem, takhle bohužel přišel o oko.... To už sice onoho kolegu konečně poučilo, ale pro chlapce pozdě, oko už mu to nevrátilo.

mblumel ( 26. srpna 2012 06:31 )

To máš naprostou pravdu. Teď už jenom zbývá, aby ses vydal od domácnosti k domácnosti, a všem to řekl, pak to bude pod kontrolou.

Zobrazit celou diskusi