Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skandál! Dodavatel plynu dal na svůj web foto z Osvětimi

Ilustrační foto. Podobný snímek umístil dodavatel na své stránky
Ilustrační foto. Podobný snímek umístil dodavatel na své stránky  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, mok - 
24. srpna 2012
21:22

Tak to je skandál! Estonský dodavatel plynu se snažil zaujmout výstřední reklamou, místo toho ale naštval řadu lidí. Na své webové stránky totiž umístil fotografii známé brány koncentračního tábora Osvětim s pohoršujícím heslem. Teď se snaží všem marně omluvit.

Tak tohle estonský dodavatel plynu přepískl! Na své webové stranky umístil snímek brány koncentračního tábora Osvětim, kde pod nápis Arbeit macht frei (Práce osvobozuje) umístil heslo - "Plynové topení - flexibilní, pohodlné a efektivní".

To ovšem pobouřilo řadu lidí. A není se čemu divit! Za druhé světové války v polském koncentračním táboře zemřelo přes jeden milion lidí a to převážně v plynových komorách.

Byl to jen vtip

Firma se těď snaží vše napravit. Fotografii z internetových stránek smazala a všem se omluvila. Ředitel podniku Sven Lindros přiznal, že tato forma reklamy nebyla úplně nejlepší nápad. "Často se přece vyprávějí vtipy o tom, že se Hitler musel zhrozit, když dostal účet za plyn," snažil se omlouvat svůj čin Lindros.

bome ( 25. srpna 2012 16:15 )

op:kyanidu

bome ( 25. srpna 2012 16:14 )

Jeste snad jen to, ze by ta koncentrace kianidu ve zdivu udajnych komor byla jeste dnes tak vysoka, ze by se dala v pohode namerit. Jeden americky expert prokazal, ze tomu tak neni a byl znicen, prisel o praci a o rodinu, protze mohl pohrbit nejvetsi lez na svete, co existuje lidstvo

bome ( 25. srpna 2012 16:10 )

No musim te zklamat, ale ani cyklon-B se nepouzival k vyvrazdovani lidi, ale presne jak jsi psal jen k desinfekci mistnosti, satu atd. V Osvetimi az po valce zrekostruovali takouvou desinfekcni mistnist na udajnou plynovou komoru a mytus byl na svete, zrovna jako mydlo z lidi a lampicky z kuze. Vrazdeni lidi cyklone B je nerealne v takovem objemu o kterem dnes pisi a neucinne. Daleko ucinnejsi by bylo proste ty lidi zavrit do mistnosti a pockat az se udusi. Ostatne zde je to celkem solidne popsano: http://specialy.wordpress.com/revizionismus-holocaustu-fakta-nebo-lzi/

vrtajzub ( 25. srpna 2012 13:21 )

vrtajzub ( 25. srpna 2012 13:20 )

Zobrazit celou diskusi