Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Psy choval majitel na psí zápasy, říká druh Dagmar (†45), kterou zabil zuřivý pes

Autor: Nový Čas, šim - 
23. srpna 2012
08:47

Tragédie na slovenské chovatelské stanici, při které rozzuřený staford k smrti pokousal svou opatrovatelku Dagmar Adamcovou (†45), byla zřejmě otázkou času. Její druh vypověděl, že tuto práci před nimi vzdalo už mnoho lidí. Majitel prý psy choval na zápasy.

Pitbuly a stafordy hlídali Dagmar s Ivanem čtyři měsíce. Místní je přitom považovali za hrdiny, že to tak dlouho vydrželi. „Všichni naši předchůdci odsud po krátké době utekli. Dvě ženy, které tu byly před námi, také skončily pokousané,“ svěřil se slovenskému Novému času nešťastný Ivan.

„Ani my jsme to s nimi neměli lehké. Psi po nás každý den skákali a denně nás kousali. S Dáškou jsme měli různé rány po celém těle a rukách. Lidi nás před těmi psy varovali. Také jsem říkal, že odsud odejdeme, že je to nebezpečné, ale ona mě vždycky přemluvila, abychom zůstali. Teď na to doplatila životem,“ naříká.

Právě staford Diabol byl nejagresivnější. Když se minulý pátek vrátil Ivan z obchodu, našel Diabla, jak se pere s jiným psem. „Nechal jsem je, protože jsem se bál odtrhnout je od sebe,“ popsal osudný den. Dagmar v tu dobu nebyla doma. Ani v tom nejhorším snu Ivan netušil, že už je mrtvá. Vydal se ji hledat až ráno, když se celou noc nevracela. Svou družku našel nedaleko stanice. Ležela v trávě a byla celá potrhaná. „Nikdy nezapomenu na ten obraz, jak vypadala,“ vypověděl zdrcený Ivan.

Dvojice práci na stanici vzala z finančních důvodů. Kdyby nebyli v nouzi, dávno by už odešli. Že jde o nebezpečnou práci, začali partneři tušit, když jim majitel psů Tibor Veščičík (70), který si je najal kvůli své cestě do zahraničí, promítnul tři DVD. „Byli na nich jeho pitbulové během psích zápasů. Říkal, že nám to ukazuje proto, abychom věděli, jak je od sebe odtrhnout, kdyby se začali napadat,“ vypráví Ivan, který chtěl DVD s nahrávkami předat policii. Nikde v domě je pak však už nenašel.

„Vím, že tři z nich používal na boj. V mrazáku měl i celou krávu a jejím masem krmil další dva psy, které chtěl na zápasy vychovat. Na stanici jsem viděl díly, z nichž se dá postavit ring pro souboje,“ tvrdí Ivan.

Podle Ivana se zápasů účastnili právě jejich svěřenci. Ani policie nevyloučila, že pitbuly a stafordy měl majitel pro krvavé souboje v aréně. „Zkoumáme, zda byla zvířata chována na psí zápasy,“ uvedl Štefan Šurka, zástupce ředitele krajské policie v Banské Bystrici.

naidka ( 24. srpna 2012 15:34 )

nbcz: je vidět, že ve znalosti konzumace psího masa a jeho zpracování nemáš konkurenci. Pro mě je to trochu morbidní humor, ale ty jsi opravdový nadšenec a ani bych se nedivila, kdyby sis do budoucna pořídil nějakou psí masnu i s kožedělnou přidruženou výrobou.

naidka ( 24. srpna 2012 09:05 )

ty si ho radši namažeš na chleba s cibulí.

naidka ( 24. srpna 2012 09:02 )

ahá, já myslela, že psí granule jsou jako hlavní příloha k psímu masu, ale teď vidím, že je podávají v tvé oblíbené restauraci místo oříšků.

zelena.karkulka ( 23. srpna 2012 22:13 )

myslel si,že je někde vylitá

zelena.karkulka ( 23. srpna 2012 22:12 )

Zůstávat tam nemuseli,bába byla zřejmě masochistka-denně se nechat kousat

Zobrazit celou diskusi