Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Muž prosil soud o eutanazii: Zakázali mu zemřít!

Autor: evak - 
17. srpna 2012
18:37

Brit Tony Nicklinson (58) má jediné přání: chce zemřít. Od roku 2005 je po mrtvici plně závislý na pomoci druhých. Naději na uzdravení nemá. Britský soud mu však eutanazii nepovolil.

Čtvrteční zamítnutí jeho žádosti, aby lékař, který by mu asistoval u ukončení života, nečelil obvinění z vraždy, Nicklinsona rozplakalo. „Nechtěl jsem příliš doufat, ale stalo se, protože za tím případem stálo mnoho práce. Myslel jsem, že když soud uvidí, jak mizerný je můj život, kdy jsem zcela bezmocný a nehybný, tak mi vyhoví,“ prohlásil Tony, který komunikuje mrkáním na speciální počítač.

Soud se naopak brání, že o smrti by musel rozhodnout parlament. „Povolení by znamenalo velkou změnu v právu. Není na soudu, aby rozhodoval, zda se má změnit zákon o eutanazii, to jsou záležitosti, o nichž rozhoduje parlament,“ řekl soudce Toulson, jenž zároveň označil Tonyho životní osud za tragický.

Chce vyhladovět

Nicklinson se nyní rozhodl pro krajní řešení, hodlá vyhladovět. Stejné rozhodnutí učinil i další nejmenovaný muž, s nímž byla rodina Nicklinsonova v kontaktu a kterému byla ve čtvrtek asistovaná sebevražda taktéž zamítnuta.

decathlonuv.fotr ( 18. srpna 2012 18:32 )

tak at se treba po ..S.ere

daniela15 ( 18. srpna 2012 12:57 )

Ani vo vyspelych krajinach nemaju pravo ludia na eutanaziu, u nas ani naznak, ze by sa o tom mohlo diskutovat, pripadne prijat eutanaziu ako moznost volby. Ja som jednoznacne za, to je zivot, akym tento chudak trpi? Strasne utrpenie.

odetka.odetka ( 18. srpna 2012 12:49 )

Hrozny osud

levandulina ( 18. srpna 2012 12:35 )

Pokud se nemůže ani pohnout,tak si prášky sám vzít nemůže.A ten,kdo by mu jich dal víc, tak by pak byl vrah....

dobby ( 18. srpna 2012 03:57 )

Ty hovado, tady je článek o euthanasii, tak opruzuj jinde

Zobrazit celou diskusi