Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Seriový vrah je možná nevinný! Své zločiny si vymyslel z četby denního tisku

Thomas Quick. Seriový vrah, nebo sedmilhář?
Thomas Quick. Seriový vrah, nebo sedmilhář?  (Autor: Foto stenudd.blogspot.cz)
Autor: rav - 
15. srpna 2012
07:02

Byl považován za nejděsivějšího vraha v historii Švédska. Nyní se možná prokáže, že nikoho nezabil. Rozsudky proti Thomasu Quickovi (62) jsou rušeny jeden za druhým.

Švéd Quick, vlastním jménem Sture Bergwall, byl v letech 1994 až 2001 odsouzen za osm prokázaných zločinů na doživotí. Ačkoliv sám vypověděl, že ve skutečnosti zabil lidí třiatřicet, před čtyřmi lety všechna svá doznání postupně odvolal.

Navíc obvinil vyšetřovatele, že mu při výsleších podávali drogy. Tvrdí, že detaily o vraždách získal pečlivým čtením denního tisku a falešně kdysi vypovídal proto, aby se stal známým a získal si respekt u spoluvězňů.

Nápravu chtějí i pozůstalí

Nyní se o znovuprošetření celé kauzy zajímají i rodiny obětí, které měl mít Qiuck na svědomí. Podle kritiků dřívějších procesů je totiž klidně možné, že švédská justice odsoudila jako masového vraha skutečně zcela nevinného člověka.

„Nechápu, jak vůbec mohl být odsouzen,“ rozčiluje se bratr Charlese Zalmanovitse, za jehož smrt také poslal soud Quicka za mříže.

„Mohlo by se to stát v méně rozvinutých zemích, ale nikoliv ve Švédsku. Nikdo si tenkrát nevšímal názorů těch, kdo se soudem nesouhlasili,“ uvedl pro server Thelocal.se.

jikar ( 15. srpna 2012 11:03 )

neotavuj stím!!!

vylizanaprdel ( 15. srpna 2012 09:27 )

Se asi chtěl ohřát v lochu. Debil.

smrtkamrdka ( 15. srpna 2012 07:06 )

jestli to nebude jako s tím případem přepadení cikánama v břeclavi

Zobrazit celou diskusi