Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Útok žraloků: Naháče vytáhli z vody na poslední chvíli

Autor: Ladislav Leimer - 
10. srpna 2012
15:05

Australské vody se jen hemží krvelačnými žraloky, o čemž se přesvědčila na vlastní kůži tříčlenná posádka lodě, která ztroskotala na západním pobřeží země. Jeden z mužů žraloci kladivouni roztrhali, další je nezvěstný. Posledního z mužů se podařilo na poslední chvíli zachránit.

Muž (49) vyrazil na lodi na moře společně se svými bratranci (22 a 23). Na rozdíl od nich ale měl štěstí, po ztroskotání ho spatřila helikoptéra televizního štábu 7News. Reportéři ve vrtulníku však muži nemohli pomoci. Drama se tak stupňovalo...

Sami mu nedokázali pomoci

Dramatické chvíle taky zachytila televizní kamera. „Právě se na něj dívám, je ve vodě, úplně nahý. Snažíme se od něj držet žraloky dál. Právě jsme zahlédli velkého kladivouna, jak krouží asi 20 metrů od něj. Snažíme se ho s pomocí vrtulníku odehnat. Je to frustrující, že mu nemůžeme sami pomoct,“ popsal v přenosu reportér Grant Taylor.

Naháče zachránil člun

Nakonec byl k muži spuštěn záchranný člun a podařilo se ho dostat bezpečně z moře na pevninu. Trojice vyplula na 5,5 metru dlouhé lodi na moře ve čtvrtek ráno a od té doby nebylo o posádce slyšet. Loď se z dosud neznámých příčin potopila. Po jednom z bratrů záchranáři nadále pátrají. Šance na záchranu však kvůli hojnému počtu žraloků v australských vodách s přibývajícím časem prudce klesají.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi