Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zabiják z JAR: Líbánkový vrah si u mě objednal vraždu manželky

Autor: Ladislav Leimer - 
9. srpna 2012
10:36

Jihoafrický zabiják Mziwamadoda Qwabe (27), kterého soud poslal za podíl na vraždě Anni Dewani (†28) na 25 let za mříže, tvrdí, že si její zabití objednal manžel Shrien (32). Potvrdil tak domněnku vyšetřovatelů, podle kterých její vraždu zosnoval právě on.

Novomanželé Shrien a Anni odjeli v listopadu 2010 na líbánky do Kapského Města. Když nasedli pozdě večer do taxíku, Shriena z něj po chvíli jízdy místní zabijáci vyhodili, ženu chladnokrevně zastřelili a okradli. Qwabe teď u soudu prohlásil, že Shrien Dewani chtěl zabít svou manželku tak, aby to vypadalo jako náhodné přepadení.

Pomohl unést taxi

Qwabe u soudu prohlásil, že pomohl unést taxi páru a byl za volantem, když druhý zabiják chladnokrevně zabil krásnou Anni. Při svém přiznání Qwabe označil Shriena Dewaniho jako spolu-konspirátora v únosu, vraždě a loupeži. Brit podle něj na špinavou práci najal taxikáře Zola Tonga, který si již odpykává osmnáctiletý trest za svůj poddíl na zločinu.

Shrien je stále na psychiatrii

„Jsme šťastní. Dva z obviněných již přiznali vinu. Teď chceme vědět, co se skutečně stalo Anni, proč jí zavraždili,“ řekl její strýc Ashok Hindocha. „Pro nás stále není Anni mrtvá. Ještě jsme nezačali truchlit. Nemůžeme. Potřebujeme vědět, co se jí stalo a poté se s tím vypořádat. Shrien Dewani je momentálně ve Velké Británie, kde jeho vydání do JAR brání soud. Muž se totiž léčí v psychiatrické léčebně.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi