Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

K proclení měli jen mrtvolu: Nebožtíka si vezli z dovolené

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, Kjos - 
26. července 2012
08:49

Představte si, že jste na dovolené v Chorvatsku a umře vám tam příbuzný. Převoz těla do vlasti je přitom velice nákladný. Tak ho přes hranice prostě propašujete.

Bosenské rodině, která koncem června propašovala na zadním sedadle z Chorvatska do Bosny otce, jenž zemřel na dovolené u moře, hrozí podle úřadů jen symbolická pokuta.

Jak píše sarajevský list Dnevni Avaz, zaplatí maximálně 1500 konvertibilních marek, v přepočtu asi 18.000 korun. Tedy mnohem méně, než by stál úředně schválený převoz nebožtíka přes státní hranice.

O tom, jak budou potrestání pohraničníci, kteří propašování svou liknavostí umožnili, se bosenský list nezmiňuje.

Podle mluvčí pohraniční policie za všechno může špatné osvětlení na hraničním přechodu. Ve slabém světle totiž strážci zákona nepoznali, že muž, kterého příbuzní nejprve ukradli z márnice v Makarské, pak mu na hlavu nasadili klobouk a na oči dali sluneční brýle, je už dávno mrtvý.

Rodina prý navíc tvrdila, že se jejich osmapadesátiletému otci jen udělalo špatně a potřebuje rychle domů. Pohraničníci jim uvěřili i kvůli tomu, že řidiče - nebožtíkova syna - dobře znali. Patří mu totiž nedaleký oblíbený restaurant u silnice.

londynskypes ( 26. července 2012 12:15 )

ja bych ho hodil do more ,nez za nej jeste platit!!!

uhelpohledu ( 26. července 2012 10:52 )

Copak,copak.U tebe taky vítězí pravda a láska nad lží a nenávistí?

fouk.si ( 26. července 2012 10:14 )

Kdyby jenom afganistánců

Zobrazit celou diskusi