Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Byla mým andílkem, říká zdrcený otec nejmladší oběti (6) masakru na Batmanovi

Autor: Jaroslav Šimáček, INT - 
25. července 2012
18:34

Srdce má rozlámané na tisíc střepů a není divu. Při masakru na denverské premiéře Batmana přišel o svou drahou dcerku Veronicu (6), která se stala nejmladší obětí šíleného střelce Jamese Holmese.

Zatímco James Holmes, střelec z kina, který proměnil premiéru nového Batmana v krveprolití, stanul před soudem a v pondělí by se za zavřenými dveřmi mělo oznámit jeho oficiální obvinění, média dále sledují osudy jeho obětí a pozůstalých.

Kdyby se šílenému střelci nezasekl samopal, mohlo být přitom obětí ještě více... Mezi dvanáctkou mrtvých je však i šestiletá Veronica. Není divu, že její otec Ian Sullivan (26) je po střelbě zdrcený.

Je to hrůza, když rodiče přežijí své dítě...

"Nikdy nechcete uvěřit nejhoršímu a stále tomu prostě nemůžete věřit, když to slyšíte," popisuje své pocity pro The Sun otec zastřelené Veroniky Moser Sullivan. Ne nadarmo se říká, že přežít vlastní dítě je pro rodiče nejhorší. Zvlášť, když potomek zemře takhle mladý.

Zdrcený Ian pláče v dětské nemocnici v Denveru nad ztrátou dcery Zdrcený Ian pláče v dětské nemocnici v Denveru nad ztrátou dcery | Reuters

"Je to noční můra každého rodiče. Veronica přitom byla každý den plná radosti. Milovala život bez ohledu na to, co jsme dělali. Byla nejmilejší, nejnevinnější...," odmlčí se otec a vzpomíná, jak ji naposledy viděl na začátku minulý víkend při výletu v Coloradu. Spali ve stanu, rybařili, tábořili. "Byla opravdu mým andělem na zemi - mým malým andílkem."

Na premiéru Batmana vzala šestiletou holčičku její těhotná matka Ashley Moser. S Ianem se vzali v roce 2008, tři roky po narození Veroniky. A i když se později rozvedli, holčička zůstala středobodem jejich životů.

Při osudném masakru v kině se prý její matka snažila Veroniku bránit vlastním tělem. Nepovedlo se jí to, James Holmes, kterému nyní hrozí trest smrti, mířil přesně... Veroničina matka utrpěla těžké zranění a nejspíš stráví zbytek života na kolečkovém křesle. Její dítě, které očekává s novým partnerem, je podle všeho zdravé. Milovanou dcerku jí i Ianovi však osud vyrval krutě z rukou.

perla99 ( 26. července 2012 19:23 )

To je fakt, ale to dítě tam nemělo co dělat, a to, že byla s matkou, není omluva.

Zobrazit celou diskusi