Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Byl jako Tom Hanks v Terminálu: 40 dní se plavil mezi dvěma zeměmi

Jako hollywoodská star Tom Hanks (vlevo) si musel připadat tenhle Kubánec: 40 dní ho nechtěli pustit ani do jedné země, kde žádal o vstup. A tak se mezi Ruskem a Finskem plavil sem a tam, tam a sem...
Jako hollywoodská star Tom Hanks (vlevo) si musel připadat tenhle Kubánec: 40 dní ho nechtěli pustit ani do jedné země, kde žádal o vstup. A tak se mezi Ruskem a Finskem plavil sem a tam, tam a sem...  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: evak, simao.k - 
19. července 2012
11:13

Prožil 40 dní na plavbách mezi Finskem a Ruskem. Byrokracie ho předčila, a tak nebyl vpuštěn ani do jedné země. Zkrátka jako v Terminálu! Filmu Stevena Spielberga, kde Tom Hanks musel trávit čas na letišti...

Kubánec Luis Vladimir Vega Céspedes (41) původně přicestoval do Petrohradu studovat architekturu a design a oženil se tu s Ruskou. Nezískal ale hned trvalý pobyt, a tak musel každých 30 dnů vycestovat za hranice.

Povinnost však o několik dní zanedbal a do Petrohradu už ho zpět nevpustili. Z Helsinek zase znělo, že si měl povšimnout, že mu mezitím vypršelo schengenské vízum, a tak musel Céspedes absolvovat 21 plaveb na trajektu v kuse.

Posádka ho naštěstí nechala na lodi zadarmo. „Víme, že to není jeho vina, že ho ani jedna ze stran nechce vpustit,“ řekla listu Komsomolskaja pravda mluvčí společnosti St. Peter Line Alina Gordějeva. Nakonec se do Ruska přece jen vrátil, když se o jeho případ začali zajímat filmaři.

že by chtěli natočit pokračování Terminálu? V roce 2004 v nápadně podobném příběhu zazářila hollywoodská star Tom Hanks. Tehdy ve filmu, režírovaném slavným Stevenem Spielbergem, stvárnil postavu Viktora Navorského, který nebyl vpuštěn do USA a musel strávit měsíce v tranzitním prostoru Kennedyho letiště.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi