Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Festival Colours of Ostrava: Rekordní návštěva a Alanis Morisette!

Autor: simao, ČTK - 
15. července 2012
05:49

Letošní ročník festivalu Colours of Ostrava trhá divácké rekordy. Od čtvrtka dorazilo již více než 30 tisíc lidí! Včera večer pak fanoušci nadšeně přivítali jednu z největších hvězd, zpěvačku Alanis Morissette. A program oblíbené hudební akce pokračuje i v neděli - závěrečným dnem.  

Festival Colours of Ostrava se letos poprvé koná v nové lokalitě. Z centra města s kulisou Slezskoostravského hradu se hudební akce přesunula po rozhodnutí organizátorů na periferii - do průmyslové oblasti Vítkovic.

Díky tomu mohl festival přivítat více hudebních fanoušků. Rozsáhlejší areál, ale především kvalitní hudební produkce je skutečně nalákaly. za první dva dny to bylo kolem 30 tisíc fanoušků.

Přesun do nového se neobešel bez problémů

Přesun do nového prostředí však vyvolal i problémy. Některým návštěvníkům vadilo, že areál ztratil na malebnosti a kouzlu. "Kulisy Vítkovic můžou být zajímavé pro návštěvníky z jiných krajů. Pro nás z Ostravy už takové kouzlo nemají. Pro mě osobně to bylo pod hradem hezčí," svěřila se návštěvnice z Ostravy (34).

Horší však byla situace kolem vzniku několika sálů s omezenou kapacitou, třeba jako Multifunkční auly Gong v budově bývalého plynojemu. Právě tyhle prostory prošly zatěžkávací zkouškou, tlačily se do nich davy lidí. A ne všichni se vešli. Pořadatelé připouští, že to mohlo vyvolat problémy.

"V sálech s omezenou kapacitou se toho moc dělat nedá. Doporučujeme lidem, kteří koncerty chtějí vidět, aby přicházeli v dostatečném předstihu," žádal o pochopení před posledním festivalovým dnem mluvčí akce Jiří Sedlák. A doufá, že si i fanoušci odnášejí především řadu kvalitních hudebních zážitků. Třeba z koncertu patrně největší hvězdy festivalu, zpěvačky Alanis Morrissete, která vystoupila v sobotu večer.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi