Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dítě (3) spadlo do šachty: Vychovatelka šlapala hodinu a půl vodu, aby ho zachránila!

Záchranáři nejdříve zafi xovali chlapce lanem a poté ho opatrně vyzdvihli z jámy
Záchranáři nejdříve zafi xovali chlapce lanem a poté ho opatrně vyzdvihli z jámy  (Autor: Foto Blesk)
Autor: Ladislav Leimer, mokk - 
11. července 2012
12:41

Slunečné pondělí bylo jako stvořené pro vycházku mateřské školy. Při výpravě do lesa v Oldendorfu se však chlapec (3) propadl do 25metrové zatopené šachty. Před smrtí ho zachránila odvážná vychovatelka (37), která skočila za ním.

Vychovatelka ze severoněmeckého Oldendorfu vzala 40 svěřenců na procházku do nedalekého lesa. Jeden z chlapců se však od skupiny oddělil a začal poskakovat po několika poražených kmenech. Dřevo ale bylo ztrouchnivělé a prolomilo se pod ním.

Před smrtí ho zachránila voda

Dítě se propadlo do 25 metrů hluboké jámy, kterou kmeny zakrývaly. Uvnitř se naštěstí nahromadila dešťová voda, která dítě zachránila před smrtí po pádu. Chlapec však ještě neuměl plavat. Vychovatelka ukázala svou duchapřítomnost, protože neváhala ani chvilku a skočila pro něho do jámy.

Vychovatelka ho udržela nad hladinou

Voda byla děsivě ledová. Žena uchopila chlapce v úzké šachtě jednou rukou a přitiskla si ho na hruď jednou rukou tak, aby ho udržela nad vodou. Než dorazili další vychovatelé se záchranáři, šlapala hodinu a půl vodu, aby se oba udrželi nad hladinou. Do jámy se pak spustil jeden ze záchranářů, který zafixoval chlapce lanem a poté ho vytáhl. Pak následovala vychovatelka. Oba jsou v pořádku, chlapec má drobná zranění. Po celou dobu neplakal, jen se třásl.

balin ( 11. července 2012 20:08 )

ak by ste sa tu úplne náhodou skladali na šintra (pohodný, ras, antoušek), ochotne prispejem, napriek poklesu eura

125892 ( 11. července 2012 18:14 )

pse: naprostý souhlas, neměli tam lézt. Ještě je tam mohlo napadnout klíště. Nebo divoké prase. Nebo ježibaba, ty tam také žijí. Nebo vlk co sežral červenou Karkulku i s babičkou. Jo jo. Ty máš vždycky pravdu

e.44 ( 11. července 2012 16:45 )

Blbe V tom okamžiku na to "zaručeně " myslela. Navíc na ty děti nebyla sama, přes to tam okamžitě a bez váhání skočila

e.44 ( 11. července 2012 16:42 )

anka ( 11. července 2012 16:32 )

Vychovatelka je hrdinka

Zobrazit celou diskusi