Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podnikatele obvinili z vraždy expolicisty Tofla: Oběsil se ve vězení

V olomoucké vazební věznici se údajně oběsil podnikatel, spojovaný s vraždou bývalého policisty Tofla
V olomoucké vazební věznici se údajně oběsil podnikatel, spojovaný s vraždou bývalého policisty Tofla  (Autor: Policie ČR, VSCR)
Autor: ČTK, Jaroslav Šimáček - 
27. června 2012
17:16

Další výpověď už od něj nezískají. Podnikatel Pavel B. (40), podezřelý z toho, že si objednal vraždu ex policisty Tofla, se totiž údajně oběsil v olomoucké vazební věznici.

Ve vazební věznici v Olomouci se v noci na dnešek oběsil jeden z obviněných a i když totožnost muže zástupci zařízení odmítli sdělit, podle informací ČTK by mělo jít o podnikatele Pavla B., zadrženého v souvislosti s vraždou bývalého policisty Tofla. Toho zastřelili v červnu 2010.

"Totožnost dotyčného nemohu sdělit. Jen mohu potvrdit, že v noci na dnešek obviněný sebevraždu spáchal. Bylo to oběšením," nebyla k případu sebevraždy příliš sdílná mluvčí věznice Markéta Zimová. "Ihned poté, co byl v cele objeven, byla zahájena jeho resuscitace. Ta byla ale bohužel neúspěšná, lékař tak musel konstatovat smrt," dodala mluvčí. Celá věc je nyní ve stádiu vyšetřování.

Toflův gang: Vydírali podnikatele

Michala Tofla přitom média označují za hlavu brněnské policejní mafie - tzv. Toflova gangu, složeného jak z bývalých, tak aktivních policistů. Tato skupinka údajně sešla z cesty bránění lidí a zákona a začala vydírat a zastrašovat podnikatele. Především pak ty, kteří měli sami problémy s právním řádem.

Gang, nejspíš třináctičlenný, podnikatelům nabízel, že za peníze zařídí odložení jejich případu. Působil v letech 1998 do 2010 a podle policie požadoval úplatky v rozmezí od desetitisíců až po miliony korun.

Nájemná vražda policisty Tofla: Jak k ní došlo?

Nájemná vražda Tofla však prý podle policie přímo s činností gangu nesouvisí. Odehrála předloni v Brně-Žebětíně. Bývalý kriminalista se v luxusním voze vracel v noci domů, když ho v blízkosti jeho domu přepadli dva muži. Zabili ho a z místa činu uprchli. Svědci zaslechli několik výstřelů, po kterých Toflovo auto narazilo do sloupu veřejného osvětlení.

Bývalého policistu z hospodářské kriminálky Michala Tofla zastřelili v pondělí 14. června 2010 po 22. hodině v brněnské části Žebětín. Neznámý pachatel sedmačtyřicetiletého muže zasáhl dvěma výstřely do hlavy ve chvíli, kdy přijížděl autem do svého domu v Prokopově kopci. Bývalého policistu z hospodářské kriminálky Michala Tofla zastřelili v pondělí 14. června 2010 po 22. hodině v brněnské části Žebětín. Neznámý pachatel sedmačtyřicetiletého muže zasáhl dvěma výstřely do hlavy ve chvíli, kdy přijížděl autem do svého domu v Prokopově kopci. | Mediafax.cz

Vrahy z Brněnska najal právě pražský podnikatel Petr B. (40). Dokonce jim i obstaral vražednou zbraň - útočnou automatickou pušku. Až po dvou letech byla trojice podezřelých na základě obvinění z vraždy a nedovoleného ozbrojování dopadena a umístěna do vazební věznice v Olomouci.

Podnikatel Petr B., který si podle všeho sáhl za mřížemi na život, pak byl již dříve obviněn z obecného ohrožení. Podle policie se podílel na zapálení masokombinátu Filex v Uherském Brodě.

marie60 ( 27. června 2012 21:17 )

ppadys13 ( 27. června 2012 20:38 )

všem zmr*dům smrt

londynskypes ( 27. června 2012 20:19 )

hajzla skoda neni

buban ( 27. června 2012 17:52 )

No, na jednu stranu se mozna da rict, ze je o jednoho smej.da mene, na stranu druhou ovsem-na cempak se, chlapec mozna nevinny, asi tak obesil? Na tech svych dlouhych vlasech? Nebo bylo neco, k poveseni vhodneho, v jeho cele zapomenuto (ironie)?

dobrotka ( 27. června 2012 17:43 )

No ... nic bych za to nedala, kdyby mu, kamaradickove Tofla, nejaky provazek pristrcili

Zobrazit celou diskusi