Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Radka bodla Reného v sebeobraně pilníkem, tvrdí sestra

Autor: šim - 
10. února 2012
16:12

Úkladná vražda přítele, nebo sebeobrana, dobře mířená jedna rána zoufalé přítelkyně, kterou bohatý Švýcar, závislý na kokainu, dlouhou dobu týral? Tak situaci ve zdánlivě harmonickém vztahu Češky Radky M. (39) s podnikatelem Reném (†52) popisuje její sestra, která promluvila pro Blesk.cz.

Co se přesně odehrálo minulou neděli v bytě partnerů Radky a Reného? Švýcarská policie, která už vyslechla v nemocnici se zotavující Radku M., na případ uvalila informační embargo. Tamní média uvedla, že Radka M. byla obžalována z vraždy svého přítele. Sestra Radky však s policií hovořila také. Radka prý Reného zabila v sebeobraně.

„Radka si dělala v koupelně manikúru, když tam za ní s nožem vtrhnul on,“ řekla Blesk.cz Radčina sestra Šárka V., která žije v Ostravě. Zaútočil na ni nožem. "Pobodal ji. Ona se pokoušela bránit. Jak si upravovala nehty, měla zrovna po ruce pilník, tak ho bodla do krku přímo do tepny. Byl to reflex sebezáchovy. Bránila se,“ tlumočila to, co se rodina dozvěděla od policie.

Problémy byly v soužití Radky a Reného dlouhodobé. Roli v nich hrály také drogy, ale především jejich sedmiletá dcera Chanel. „René byl závislý na kokainu. Dlouho Radunku systematicky týral. Chtěla od něj odejít, bála se ho. A taky se bála, že ji připraví o dceru,“ vylíčila roztřeseným hlasem Radčina sestra.

Radka M. po útoku přítele skončila v nemocnici, kam ji urgentně transportoval vrtulník. Podrobila se několikahodinové operaci.