Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Záhadný pád dítěte (4) pod metro: Vozilo se mezi vagony?

Autor: Jan Doležal - 
23. června 2012
05:01

Čtyřletého chlapce přejela včera vpodvečer v tunelu pražského metra vlaková souprava! Hoch skončil v nemocnici a lékaři hodnotí jeho stav jako velmi vážný. Případ vyšetřuje policie.

Dítě v kolejišti uviděl krátce po 18. hodině jeden z cestujících a ihned zalarmoval policisty. Ti společně s hasiči prohledávali okolí stanice. Museli až hluboko do tunelu, kde nakonec našli dítě s mnohačetnými poraněními. Podle některých informací přišel chlapec o nohu.

Přivolaní záchranáři těžce zraněného chlapce transportovali na jednotku intenzivní péče Thomayerovy nemocnice v Praze-Krči. „Lékaři z dětského traumacentra bojují o jeho život. Zdravotní stav dítěte hodnotí jako velmi vážný,“ řekla včera večer Blesku mluvčí nemocnice Martina Štanclová.

Výpovědi svědků se rozcházejí

Jak se dítě do tunelu dostalo, není zatím vůbec jasné. Podle některých svědků se prý chlapec procházel tubusem tunelu, jiní ale potvrdili, že jel na ojnici mezi vagony. S touto informací prý pracují i policisté, kteří okamžitě zahájili vyšetřování. „Vzhledem k věku dítěte nebudeme poskytovat žádné informace,“ sdělil pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

První a pravděpodobnější verze počítá s tím, že se chlapeček vozil mezi vagon První a pravděpodobnější verze počítá s tím, že se chlapeček vozil mezi vagon | Infografika Blesk

Podle TV Nova uviděl dítě v kolejišti strojvedoucí projíždějící soupravy, který už nedokázal zabránit srážce.

Metro na lince C v úseku Kačerov – Háje bylo kvůli neštěstí přibližně dvě hodiny mimo provoz. Podařilo se ho obnovit až před osmou hodinou večer.

Podle druhé verze se dítě vydalo do tubusu metra, kde ho srazil vlak Podle druhé verze se dítě vydalo do tubusu metra, kde ho srazil vlak | Infografika Blesk

Co se v podzemce také stalo

V roce 2002 sedmnáctiletý mladík jezdil v pražském metru mezi vagony a vozil se i na jejich střechách. Snížený podhled ho ale zasáhl do hlavy a způsobil mu vážné zranění, na jehož následky zemřel. Podobný případ se stal i o pět let dříve. Tehdy mladý muž vážná zranění hlavy přežil.

 

tajna1509 ( 26. června 2012 23:52 )

jednou 4 lete podruhe 6 lete dite tak kolik mu je i kdyz to je jedno nekdo ho tam posadil .... rodic - vrah

tajna1509 ( 26. června 2012 23:50 )

kde jsou a kdo jsou jeho radoby rodice

ales1 ( 24. června 2012 22:54 )

nevzdělanej asociální parazit s kriminálními sklony Tak je to jasné, e.44 je cikánka

e.44 ( 24. června 2012 20:49 )

Ty jsi vážně jak kolovrátek. Tobě je vážně zbytečné něco vysvětlovat. Tak naposled: slovo cikán používám, stejně jako většina lidí co znám, podle jeho původního smyslu - cikán=nevzdělanej asociální parazit s kriminálními sklony - což je zkrácená verze odborného výkladu toho slova. To, že označení cikáni, ty a někteří další, používáte pro označení jistého dříve kočujícího etnika a to pro všechny jeho členy bez ohledu na to jakým způsobem v současnosti žijí, tedy jestli jako cikáni nebo normální spořádaní občané, to neni můj problém, ale váš. Tím, že všechny lidi toho etnika označujete stejně, bez ohledu na to jací jsou, se dopouštíte právě toho házení všech do jednoho pytle a právě vaše výroky jsou proto rasistické, že označujete všechny členy etnika stejně, bez ohledu na to jací jsou. Tak už si to konečně srovnej v hlavě. Znova ti to vysvětlovat nebudu. A neznáme se od včerejška, takže tu ubohost, že něco píšu kvůli kritice druhých, sis mohla klidně odpustit. Pokud nemáš totální sklerózu, víš, že si za svým názorem vždycky stojím a blbama typu ales1 se nenechávám nijak ovlivnit. A pokud bys vzpomínala skutečně poctivě, tak si vzpomeneš, že jsem vždycky psala, že přizpůsobené lidi onoho etnika za cikány nepovažuju. A stejně tak jsem psala už dříve i o bílých cikánech. Teď už je jenom na tobě jestli přijmeš skutečný stav věcí, nebo se budeš dál rozpatlávat v tom tvém bludu. To si musíš srovnat sama se sebou a i výsledek toho srovnání si klidně nech pro sebe, jelikož já ti k tomu napsala všechno co šlo a nevidím smysl v tom se sem ještě vracet.

anka ( 24. června 2012 17:46 )

pani doktorce je pres 60, je to pekna,udrzovana zena a kdyby mi sama nerekla, ze je cikanka, tak to nevim - predtim jsem ji ja vypravela jednu historku a proto mi to rekla- ze vam to skripe - to je vase vec.Jinak se musim omluvit, nevedela jsem ze vy nazyvate cikanem uplne jine lidi nez zbytek chatujicich.V tomto pripade byste je mela spravne nazyvat neprizpusobivi lide, bylo by to presnejsi -protoze do teto skupiny patri nekteri cikani a nekteri ostatni obyvatele nasi vlasti. Jinak ja neresim vubec nic- jen jsem vam v prvnim prispevku rekla, ze je snad uplne jedno o jake dite jde a rodic by mel byt potrestan - to vy jste pak zacala vysvetlovat- ze to jedno neni....Myslim, ze tu vase nazory oznacili dva lide jako rasisticke nazory - a proto jste mela potrebu se vymluvit - ze rasistskou nejste. Lide jsou takovi a makovi....hazeni vsechny do jednoho pytle podle barvy pleti, etnika, narodnosti, viry - je ignorantstvi. A pokud si lide neuvedomuji, ze svymi recmi ci jednanim ublizuji nekomu jinemu...nic doreho to neprinese..

Zobrazit celou diskusi