Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Tresty za loupež století: Uloupili 154 milionů, dostali 10 a 12 let

Autor: ČTK, Richard Veselý, Kjos - 
20. června 2012
13:12

VIDEO: Za loupež století padly tresty. Tomáš Půta dostal 12 let, František Hajn, který se ukrývá v Dominikánské republice 10 let, Maroš Šulej byl zproštěn obžaloby.  V září 2002 bylo uloupeno z vozu bezpečnostní agentury Group 4 Securitas (G4S) 154 milionů korun.

Rozsudek si vyslechli Tomáš Půta a Maroš Šulej, kteří byli v minulosti odsouzeni v procesu s Berdychovým gangem. Podle žalobců loupežné přepadení zorganizovali. Oba dva to odmítali, soud ale uvěřil jen Šulejovi a zprostil ho obžaloby.

Jako uprchlý byl stíhán také František Hajn, podle obžaloby spolupachatel loupeže. Před spravedlností se skrývá zřejmě v Dominikánské republice. Dnes dostal 10 let.

K samostatnému projednání pak soud vyčlenil skutky někdejšího pracovníka operačního střediska G4S Antonína Salety. Muž byl v únoru zadržen ve Venezuele, podle žalobců s loupeží také pomáhal.

Zločinu se podle policie účastnili i další lidé, minimálně dva z nich jsou již ovšem po smrti. Jde například o Jana Zeleného, jemuž členové gangu v minulosti přezdívali Malej Honzík. Dozorci jej v březnu 2009 našli mrtvého ve věznici v Jablonci nad Nisou - Rýnovicích. Podle vyšetřovatelů šlo o sebevraždu.

Video  Za loupež století padly tresty  - Jan Jedlička, Richard Veselý
Video se připravuje ...

qqqq ( 20. června 2012 14:09 )

Znamená to že je loupež v této zlodějské kotlině trestný čin ? Podívejme . . . , docela zajímavá informace , přímo novinka. Pak budeme bez politiků a státních úředníků obdařených kompetencemi rozhodovat.

andrea68 ( 20. června 2012 13:33 )

Samozřejmě, že za loupež patří za mříže, ale taky tam patří ti, kteří např. přes IZIP zpronevěřili 2 miliardy a další tuneláři (vyjmenovat se nedají, ta to by celý blesk.cz nestačil). Díry do státního rozpočtu, které nadělali, dnes splácí normální lidé a tahle sebranka se jim jen směje.

Zobrazit celou diskusi