Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pražská muzejní noc: Národní muzeum dnes odhalí své tajemství

Autor: Kateřina Kycltová, lmk - 
9. června 2012
16:04

Dnes v noci se v metropoli rozhodně nepůjde spát po Večerníčku! Většina muzeí a galerií se totiž zapojila do již devátého ročníku Pražské muzejní noci. Své brány tak netradičně v sedm hodin večer otevře na 39 kulturních zařízení. Zpřístupní se dokonce již nějaký čas uzavřené Národní muzeum. Pouze ale virtuálně.

„Letošní návštěvníci Pražské muzejní noci se do budovy Národního muzea bohužel nepodívají. Jednu z jejích záhad se jim však pokusíme odhalit,“ uvedla koordinátorka akce Ivana Havlíková s tím, že ten, koho záhada zajímá, může navštívit dnes přesně ve 22:22 hodin internetové stránky http://muzeum3000.nm.cz.

Brány muzeí a galerií budou pro všechny zájemce otevřeny od sedmé hodiny večer až do jedné hodiny ráno. Vstup je zdarma a mezi jednotlivými budovami budou jezdit rovněž zdarma speciální autobusy. „Centrální přestupní bod se bude opět nacházet na náměstí Jana Palacha u stanice metra Staroměstská, na které bude ukončeno 9 z 10 linek,“ dodala Havlíková. Celá dnešní akce bude zakončena ve smíchovském klubu MeetFactory. Více o projektu se dočtete na www.prazskamuzejninoc.cz.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi