Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Myši mezi potravinami! Inspektoři se v Praze nestačili divit, prodejnu zavřeli

Autor: ČTK, lm - 
9. června 2012
14:05

Inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce vyrazili zkontrolovat prodejnu potravin Iva Pijnarová na Praze 4 a nestačili se divit. Mezi potravinami našli totiž živé i mrtvé hlodavce a exkrementy. Prodejnu ihned uzavřeli.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela na dva dny prodejnu potravin Iva Pilnajová v ulici Jana Růžičky v Praze 4. Důvodem byl výskyt živých i mrtvých hlodavců a exkrementů ve skladu, na podlaze i v policích s potravinami. Exkrementy se nacházely i v prodejní části provozovny na regálu mezi moukou a dětskou krupicí. Řekl to mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Exkrementy se nacházely i v prodejní části provozovny na regálu mezi moukou a dětskou krupicí. Inspektoři byli na místě celkem třikrát. Když přišli podruhé, myší trus byl na regálech s potravinami i na podlaze. Zákaz užívaní prostor proto nebyl uvolněn.

Prodejnu inspekce otevřela v pátek, poté co firma zahájila spolupráci s profesionální deratizační firmou.

naidka ( 9. června 2012 15:16 )

drakoska, skoro jako vtip , ale bohužel tvrdá realita. Majitel pekařství měl štěstí na zaměstnankyně, které se nebojí myší, jinak by ho skákáním po stolech prozradily.

hugu ( 9. června 2012 15:01 )

To ano a druhý den tam prodávali hotmouse.

drakoska11 ( 9. června 2012 14:48 )

Proč Pražanům? Jinde snad myši v prodejnách nemohou být?? Je pravda, že jsem z Prahy a před několika lety jsem v pekařství v Holešovicích viděla ťapkat myšku mezi rohlíky .. Když jsem na to upozornila prodavačku, zatvářila se jako že o živočichovi jmémem myš nikdy neslyšela, ale pak vzala smetáček!! a zabušila jím na zásobník s rohlíky. Myš se lekla a zmizela.. a prodávalo se dál

taky1chytra ( 9. června 2012 14:35 )

Plesku výýýborně, ty se překonáváš! Tato informace se může hodit Pražanům

Zobrazit celou diskusi