Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

V Čechách vybuchla munice ze 2. světové! Jeden těžce zraněný

Na Hodonínsku vycuchla bomba ze druhé světové, na místě museli zasahovat policisté i pyrotechnici (ilustrační foto)
Na Hodonínsku vycuchla bomba ze druhé světové, na místě museli zasahovat policisté i pyrotechnici (ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
7. června 2012
22:39

Hrubou Vrbkou na Hodonínsku dnes otřásl výbuch. Jednoho z jejích obyvatel těžce zranila munice z 2. světové války. Jak k tomu došlo, policie teprve vyšetřuje.

Původně to vypadalo na výbuch propanbutanové lahve. Jenže jak se ukázalo, v jedné z historických kamenných stodol v Hrubé Vrbce na Hodonínsku vybuchla dnes odpoledne munice ze 2. světové války!

Do Fakultní nemocnice v Brně musel být vrtulníkem transportován těžce zraněný majitel (45) objektu. Exploze mu způsobila zranění obličeje i nohou.

Výbuch byl hlášen zhruba ve 13:45, jak potvrdil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Hasiči na místě našli další nevybuchlé pumy, a tak je možné, že s válečnou munici zraněný manipuloval.  

Policie proto prostor výbuchu raději uzavřela a kolem stodoly vymezila zhruba stometrový okruh nebezpečné zóny. Na místě zasahují pyrotechnici. "Policejní pyrotechnici z Olomouce jsou stále na místě. Šetření může probíhat i do nočních hodin a je možné, že výsledek budeme znát až zítra," řekl ČTK mluvčí hodonínské policie Petr Záměčník.

1216226 ( 8. června 2012 16:39 )

Jako Čech Z Čech to nemám zapotřebí

kakamilek ( 8. června 2012 11:15 )

Zkuste až vás na dovolené zadrží polici třeba ve Španělsku,že pocházíte z Moravy.Po třetí ráně pendrekem,pro znevažování majestátu,se připojíte expresně k České většině.

kakamilek ( 8. června 2012 11:15 )

Skuste až vás na dovolené zadrží polici třeba ve Španělsku,že pocházíte z Moravy.Po třetí ráně pendrekem,pro znevažování majestátu,se připojíte expresně k České většině.

lipno ( 8. června 2012 09:19 )

Omluva - vícekrát kvůli zpožděné odezvě

lipno ( 8. června 2012 09:17 )

Ty toho naděláš - PLESK je proto, aby byli negramoti a zloději pohromadě, ve vládě už dochází místo

Zobrazit celou diskusi