Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rozzuřený býk nechtěl na jatka: Utekl a udupal muže (†54)

V Krasonicích na Jihlavsku došlo k tragédii: Rozzuřený býk udupal zaměstnance zemědělského podniku
V Krasonicích na Jihlavsku došlo k tragédii: Rozzuřený býk udupal zaměstnance zemědělského podniku  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
5. června 2012
17:02

VIDEO: Rozzuřeného býka čekala jatka, jenže se rozhodl vzepřít svému osudu - při přípravě dobytka k převozu utekl a udupal jednoho z pracovníků (†54). K tragédii došlo v úterý v Krasonicích na Jihlavsku.

Čtyřiapadesátiletého muže zabil kolem 6:00 v objektu zemědělské společnosti v Krasonicích na Jihlavsku jateční býk.

"Jeden z býků, jenž byl veden naháněcí chodbou na nakládací rampu, přeskočil bočnici rampy, rozeběhl se a napadl muže, kterého srazil na zem a způsobil mu těžké zranění," popsala jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Případ nyní vyšetřují kriminalisté a kvůli objasnění okolností nařídili soudní pitvu. O případné trestní zodpovědnosti za smrt zaměstnance zemědělského družstva je prý zatím zatím předčasné spekulovat, dodala mluvčí.

Muž byl sice urychleně převezen do jihlavské nemocnice, jenže svým těžkým zraněním podlehl. Býka dostihl veterinář v doprovodu policejní hlídky na nedalekém poli a zpacifikoval ho pomocí uspávací střely.

Zvíře-zabiják je nyní již zpátky v ohradě. Kolegové tragicky zemřelého muže jsou zdrceni. A objevují se i první obvinění - někteří místní viní pořadatele nedaleké techno party z podílu na nehodě. Právě díky hluku z hudební produkce prý byla zvířata neobvykle neklidná.

Video Reportáž z místa tragédie: Býk udupal zaměstnance zemědělského podniku - Blesk - Jiří Čada
Video se připravuje ...

ivik1 ( 4. srpna 2012 15:00 )

Nedivím se tomu býkovi..... Je mi líto, co si musí mnohdy zvířata zažít.

evita5555 ( 6. června 2012 10:12 )

Takže zviera zabiják? Nebolo to náhodou naopak? Tí opatrovatelia sa niekedy k zvieratám chovajú veľmi kruto a zvieratá nezabúdajú, pri prvej príležitosti im to vrátia.

zaviracispendlik ( 5. června 2012 21:25 )

staps ( 5. června 2012 20:37 )

tak ty to máš v tý palici hodně rozházený.

moncicacka ( 5. června 2012 20:08 )

Dřív byla zvířata pro hospodáře prvním i posledním, protože mu zajišťovala obživu. Dnes se k nim chováme jako k věcem, ba ještě hůř. Dobře tomu chlapovi tak. Býk měl ještě podupat pár těch zbytečných týpků, co ohlušující plevelnou hudbou obtěžují okolí.

Zobrazit celou diskusi