Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Do sběru odvezli 4 tuny potrubí, které prý našli: Vykopali ho však v řece

Karvinská policie zadržela dva muže, kteří z koryta řeky vydolovali bezmála 4 tuny potrubí a chtěli ho prodat ve sběrně surovin
Karvinská policie zadržela dva muže, kteří z koryta řeky vydolovali bezmála 4 tuny potrubí a chtěli ho prodat ve sběrně surovin  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
1. června 2012
07:11

Karvinští policisté zadrželi včera dva muže (38 a 50 let), kteří do sběru odvezli bezmála čtyři tuny železného potrubí. Tvrdili, že ho našli. Ale jak se ukázalo, vykopali ho s pomocí těžké techniky z koryta řeky Olše.

Celkem 32 metrů ocelového potrubí o váze 3,8 tuny nabízeli dva zlodějíčci ve sběrně surovin. Její obsluha pojala podezření a raději zavolala policii. Oba pachatelé pak byli policií zadrženi, jak potvrdila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Během vyšetřování se ukázalo, že muži vykopali s pomocí těžké techniky železné potrubí z řečiště Olše v karvinské části Staré Město. Sloužilo k přepravě pitné vody, v současné době však již prý nebylo funkční. Zvládli však přitom samozřejmě poničit i koryto řeky a jeho oprava vyjde přibližně na 20 tisíc korun. 

železné trubky, které se dva muži snažili prodat ve sběrně železné trubky, které se dva muži snažili prodat ve sběrně | Archiv Blesku, ČTK

K trestné činnosti se pachatelé ve věku 38 a 50 let přiznali až pod tíhou důkazů. Do té doby zapírali. "Tvrdili, že to potrubí našli," prozradila mluvčí.

Policie nyní zjišťuje, komu potrubí vlastně patří, kdo je poškozený a jakou utrpěl škodu. "Pachatelé obviněni zatím nebyli. Zahájili jsme úkony trestního řízení ve věci zatajení nálezu. Zákon hovoří, že ten, kdo si přisvojí cizí věc, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti," sdělila Viačková. Během trestního řízení však může být čin překvalifikován, a pachatelům by hrozil přísnější trest.

rudyptak48 ( 1. června 2012 09:53 )

Kdyby to udělali cikání, takovou prkotinu by jistě ani nezveřejňovali, aby se nerozpoutaly protirasistiscké vášně. (I když, proč tam neukázali jejich fotky?) Vláda potřebuje spořádané občany, kteří včas platí daně a drží hubu.

naidka ( 1. června 2012 09:42 )

Oprava koryta řeky za 20 tisíc? Tak to tam zloději nemohli udělat větší škodu, než je důlek na hraní kuliček.

marie60 ( 1. června 2012 08:36 )

dobré ráno Včera zas v telce bylo, že někdo kradl kolejnice, ale ted´ si nevzpomenu kde.Lidi jsou fakt už na palici, když jim nevadí, že ve vlaku jezdí lidi a vlak může díky těm chmatákům vykolejit.Takové zloděje by měli hned odstřelit.

kamii ( 1. června 2012 07:52 )

to záleží na pleti....

kamii ( 1. června 2012 07:52 )

Určitě ne, protože tady mluví policie o trestném činu , u kofol je to nález nebo jdou jen kolem.....natož mluvit o trestních sazbách

Zobrazit celou diskusi