Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Neštěstí ve Velvarech: Zloděj kradl dodávku a přejel majitele, který zemřel

Snímek z Velvarského náměstí: Zloděj přejel majitele, kterému kradl dodávku
Snímek z Velvarského náměstí: Zloděj přejel majitele, kterému kradl dodávku  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
30. května 2012
14:45

Měl políčeno na zaparkovanou dodávku na Velvarském náměstí, při její krádeži však došlo k tragédii. Když zloděj auto nastartoval, chtěl z místa ujet, jenže srazil vracejícího se majitele. Ten utrpěl zranění, kterým na místě nehody podlehl.

Zaparkovanou modrou dodávku si vyhlédl zatím neznámý zloděj v centru Velvar na Kladensku. Její majitel si jen odskočil kolem deváté hodiny dopolední nakoupit do obchůdku na Náměstí krále Vladislava, v nestřežený okamžik se však do auta vloupal muž, kterému se podařilo dodávku nastartovat.

Zloděj chtěl s dodávkou co nejrychleji ujet, při odjíždění však přejel majitele, který si všiml, že někdo krade jeho vůz. Majitel vyběhl z obchodu ven a snažil se zloděje zastavit. Utrpěl však rozsáhlá zranění a zemřel i přes rychlou pomoc záchranářů, uvedla pro ČTK mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Policisté nyní po zloději, který má nyní na triku kromě loupeže i vraždu, vyhlásili pátrání. Berličkou jim v tom je odcizený modrý Ford Transit s poznávací značkou 1S0 55-50.

golf33 ( 30. května 2012 19:41 )

Typický příklad státu, kde je zločinec víc než poškozený. Dokud nebude právo zloděje a násilníky beztrestně střílet, bude si tato pakáž dovolovat stále více. Každý, kdo jde páchat trestný čin, nesmí jej chránit žádný předpis, zákon, listina lidských práv. Prostě musí počítat s tím, že jej poškozený zabije. Chytit zmetka a okamžitě zastřelit. Tato zlodějská pakáž má mít právo pouze na poslední věc, dle výběru 9mm kovu do palice nebo kubík plynu, případně šíp z kuše do těch jejich zkur.vených palic. Jako v Číně, za zločin už pěkně klušou na veřejnou popravu na stadion. Taková zlodějská pakáž NEMÁ PRÁVO NA ŽIVOT!!!!!!!

e.44 ( 30. května 2012 17:58 )

Ano je to zloděj a vrah a zaslouží si pořádnej trest, to bezesporu......, ale ten majitel auta to asi v hlavě taky neměl moc v pořádku . Zastavovat zloděje v rozjetém autě vlastním tělem může jedině blázen nebo sebevrah.

Shelby16 ( 30. května 2012 17:44 )

Jestli se mu postavil do cesty, to neměl dělat, zloděj má vždy blízko k zabijákovi a život je nesrovnatelně cenější než sebedražší auto Osobně nejsem milovnicí zbraní, ale v případě, že někdo hrubě někoho okrádá o velké hodnoty, mělo by být morální právo jako v USA bránit svůj majetek a popř. životy blízkých se zbraní v ruce. Zloděj by zasloužil kulku do palice, ale to by byl ihned trestně stíhaný poškozený, takže řešení by bylo např. pokud by to stihnul prostřílet pneumatiky, aby ten hajzl nemohl odjet.

ylatouf ( 30. května 2012 15:23 )

Řešení,střelba do černého.

Zobrazit celou diskusi