Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zábava mladého ruského milionáře: Házel peníze z okna a koukal, jak se o ně lidé perou

Mladý miliardář se bavil rozhazováním peněz, pak sledoval jak se o ně lidé pod jeho okny perou
 (Autor: Isifa.com, profimedia.cz)
Autor: Veronika Kynclová, zunk - 
30. května 2012
12:03

Co uděláte, když na zemi najdete papírovou vlaštovku složenou například z tisícikoruny? Pravděpodobně ji seberete. Pokud se ale do této situace někdy dostanete, dejte si pozor. Je možné, že vás při "sběru" někdo sleduje a zrovna se královský baví na váš účet.

Vyhazovat peníze oknem nemusí být jen metafora, ale také ruská realita. Jeden ze zakladatelů populární sociální sítě Vkontakte Pavel Durov se na oslavách založení Petrohradu bavil právě tím, že skládal bankovky o nominálu 5000 rublů (asi 3150 Kč) do podoby papírových vlaštovek a vyhazoval je z okna své kanceláře.

Se zábavou přestal až poté, co se shromážděný dav začal o peníze rvát. „Durov v centru vyhazoval pětitisícové bankovky z okna a natáčel si na video, jak se na ně lidi vrhají a mlátí se. Je to pořádné svinstvo. Vyhodil asi deset bankovek. Lidi z davu odcházeli s rozbitými nosy, lezli po semaforech a vůbec se chovali jako zvířata. Durov se srdečně chechtal. Pavle, styď se!“ napsala Jekatěrina Abramova na síti Vkontakte.

Podle jiného očitého svědka se "lidé rvali jako psi". Ani jiní uživatelé sítě si nebrali na adresu jejího zakladatele servítky: Durov a jeho kumpáni prý nejsou schopni ničeho jiného než zloby a zvráceností. Lepší by prý bylo, kdyby si raději peníze, o něž se lidé rvali jako zvířata, ponechal a koupil si za ně svědomí.

Sam Durov se posléze na Twitteru hájil, že chtěl jen přispět ke svátečnímu ovzduší, ale akcičku musel rychle přerušit, jakmile si lidé začali počínat jako zvěř. Časopis Finance odhadl Durovovo jmění na čtvrt miliardy dolarů.

moncicacka ( 30. května 2012 15:56 )

Typická zábava východních zbohatlíků.

sores ( 30. května 2012 15:21 )

To dokáže pouze lidský plevel a odpad kterému je na hony vzdálená slušnost a hlavně inteligence, s tou se musí člověk narodit.

vaclavkaok ( 30. května 2012 14:13 )

je to chudák, ten se musel tak strašně nudit Lituju ho

dave76 ( 30. května 2012 12:21 )

Mafie už si brousí zuby

Zobrazit celou diskusi