Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

V Číně zadrželi vysoce postaveného komunistu: Znásilňoval nezletilé dívky!

Čínská policie zadržela vsoce postaveného činitele komunistické strany. (Ilustrační foto)
Čínská policie zadržela vsoce postaveného činitele komunistické strany. (Ilustrační foto)  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, lm - 
27. května 2012
11:06

Vysoce postaveného činitele komunistické strany zadržela policie ve střední Číně. Je podezřelý, že znásilnil více než deset nezletilých dívek. K jeho zadržení údajně přispěli rozčílení uživatelé sociálních sítí.

Li Sin-kung byl náměstkem předsedy komunistické strany ve městě Jung-čcheng v provincii Che-nan. Místní úřady nařídily "rychlé a přísné potrestání podezřelého podle platných zákonů," uvedla agentura Nová Čína.

Případ tohoto někdejšího stranického pohlavára rozebírali lidé na oblíbených čínských sociálních sítích jako je Weibo. Zprávy, v nichž se o něm mluvilo jako o pachateli, se na nich začaly šířit během minulého týdne.

"Tito šmejdští papaláši jsou všude. Jedině poprava uklidní naštvané lidi," napsal jeden z uživatelů Weiba.

Vláda v Pekingu má na jednu stranu zájem o to, aby lidé používali internet k odhalování korupce a zneužívání moci, hlavně na té nejnižší úrovni, obvykle se ale snaží udržet v tajnosti případy, kdy jsou do nekalostí namočení vysoce postavení činitelé.

whitegeorg ( 27. května 2012 15:35 )

V Číně komunistu Jo to je divný

vonamula ( 27. května 2012 12:06 )

jj, frajer půjde na jatka a pak na ND.

e.44 ( 27. května 2012 11:35 )

Tomu, kdo ví o skutečných poměrech v Číně, je jasné, že pokud by se pohlaváři sami nechtěli Li Sin-kunga zbavit, skončilo by to tak, že by se k těm znásilněním "dobrovolně" přiznal ten, co po Li Sin-kungově potrestání na sociální síti řval nejvíc, což by zdůvodnil tím, že od sebe chtěl původně odvrátit podezření, a pak by se za to nechal "dobrovolně" veřejně popravit.

Zobrazit celou diskusi