Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krásná studentka vypadla z lodi na Vltavě! Zabil ji lodní šroub

Autor: šim - 
24. května 2012
14:35

Byla mladá, krásná a ráda se bavila. Včera si vyjela s přáteli na motorovém člunu po Vltavě. Posádka si na plavbu vzala pár lahví alkoholu a zábava se rozjela. A v tu chvíli se to stalo. Luisa (†19) vypadla z člunu a šroub motoru jí ve vodě amputoval nohu. Když ji vytáhli, ještě žila...

"Kluci tam začli blbnout. Machrovali před holkami. A najednou Luisa vypadla," řekl Blesk.cz jeden z kamarádů Luisy. Podle výpovědi přímých svědků seděla  na přídi a neudržela se na rozhoupané lodi.

Pod hladinou se dostala pod loď, kde ji zranil lodní šroub od motoru. "Poranil jí nohu a zadek. Když ji vytáhli, byla ještě na živu," řekl Blesk.cz šokovaný kamarád.

Záchranka byla na místo přivolána krátce před půl osmou večer. "Ošetřili jsme 19letou dívku zraněnou lodním šroubem. Ve velmi vážném stavu byla předána na ARO motolské nemocnice," řekla Blesk.cz mluvčí pražské záchranky Eva Ernestová. Dívka ale svým zraněním v nemocnici podlehla.

Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření z usmrcení z nedbalosti, řekla mluvčí policie Andrea Zoulová. "Nebudeme zatím komentovat, s jakými vyšetřovacími verzemi pracujeme," dodala mluvčí. Podle ní policie celou noc zajišťovala stopy a vyslýchala svědky. Na místě byl také policejní psycholog kvůli špatnému psychickému stavu zúčastněných.

Mluvčí ale nechtěla vzhledem k vyšetřování upřesnit, kolik lidí bylo na palubě, podle ní ale nebyla zaplněná. "Nebudeme se k případu zatím dále vyjadřovat, vyšetřování je na začátku," dodala Zoulová.

Na jejím facebookovém profilu se okamžitě objevily soustrastné komentáře.

Znali jste Luisu Z.? Byli jste svědky nehody? Víte, kdo jsou muži, kteří byli na lodi s ní a s další dívkou? Máte fotografie nebo video? Ozvěte se do redakce Blesk.cz na mail tip@blesk.cz nebo na telefon 724 014 586.