Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na dvojčata (7) se zřítilo lešení! Svědci viní dělníky, firma zase zloděje kovů

Autor: Ivana Žáková - 
24. května 2012
06:14

Část lešení se zřítila v Karviné na dvojčata Martina a Maria Serafinových (7). První z chlapců má pohmožděniny po celém těle a zlomenou nohu, druhý poraněnou hlavu. Svědci Blesku řekli, že dělníci neměli stavbu řádně zabezpečenou, a dokonce na lešení popíjeli alkohol!

Jana Gujdová (31) se zrovna vracela domů z procházky se čtyřmi dětmi. Když procházeli náměstím Budovatelů, na dvojčata se zřítily trubky a části podlahy lešení. „Chlapci křičeli bolestí a leželi zraněni pod železnými deskami a já jsem ty dělníky prosila, aby nám pomohli. Oni se nám jen vysmívali, ať z toho nedělám vědu, že se tolik nestalo. Dokonce mi i nadávali,“ popsala incident Gujdová.

Jak žena, tak i její otec tvrdí, asi sedm dělníků zrovna lešení stavělo a přitom popíjelo pivo. Její slova potvrdilo hned několik svědků, kteří na vlastní oči tragédii viděli. „Když ty děti ležely zraněné na zemi, tak dělníci rychle zahazovali flašky od piva. Než přijela policie, tak narychlo natáhli bezpečnostní pásku kolem lešení. Té křičící ženě sprostě vynadali a pak naskákali do auta a odjeli,“ řekla Simona Hospodyová.

Policie vyšetřuje, zda nepochybila stavební firma. Mluvčí spol. RPG Petr Handl nezodpovědnost ze strany dodavatele odmítl. Prý na vině jsou rozkradači kovů, kteří lešení rozebírají. „To je lež. Dělníci to lešení dostavovali, dole ještě měli položené trubky. Bylo to hrubé porušení bezpečnostních předpisů,“ řekl dědeček zraněných dětí Lubomír Kvak.

Video  Matka popisuje nehodu dětí  - Ivana Žáková
Video se připravuje ...

arcaben ( 25. května 2012 12:27 )

Doufám,že bezmozka mámu...Některé by měly mít zakázáno vychovávat děti!!Podívejte se kolem sebe JAK se některé o své ratolesti NEstarají!!Drbou na hřištích,pinďata jezdí na odrážedlech mimo jejich zorné pole...hulí před hospodama a děti se válí po zemi kde je napliváno...

arcaben ( 25. května 2012 12:22 )

e.44: jsem téhož názoru

pipi82 ( 24. května 2012 14:37 )

No. Jedna poznámka. Stavba lešení je stavba a ta má být oploceno do výšky 1,8 m a vzdáleno o bezpečnostní pásmo kolem stavby dle její výšky. Ty děti se tam vůbec neměly dostat. Nejde jen o stavbu lešení, ale i o práce na lešení po dokončení.. Tohle se třeba teď děje na Stodolní v Ostravě. Pod lešením si vesele zaparkujete auto, procházíte se a čekáte, až vám něco přistane na hlavu. Vidím to jako hrubé porušení BOZP.

e.44 ( 24. května 2012 13:56 )

Pod rozestavěné lešení může s dětma vlízt jedině dementní kráva, nebo parazitka, co s úrazem a tučným odškodněním za něj předem počítá

aanitaa ( 24. května 2012 12:58 )

Tech kluku je mi lito , doufam , ze nebudou mit zadne nasledky.A je pravda , ze matka nemela tamtudy prochazet.

Zobrazit celou diskusi