Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zbytečná smrt na ostrově Rhodos: Ondřeje (†19) srazilo auto

Studenta Ondřeje na Rhodosu srazilo auto, svým zraněním podlehl
Studenta Ondřeje na Rhodosu srazilo auto, svým zraněním podlehl  (Autor: Čas.sk)
Autor: Jaroslav Šimáček, Čas.sk - 
23. května 2012
20:39

Byl to teprve první den jeho praxe, kterou měl absolvovat na řeckém ostrově Rhodos pod záštitou slovenské holetové školy. A hned došlo k trédii. Mladému studentovi Ondřejovi (†19) se osudným stala srážka s nepozorným řidičem. 

Středoškolák Ondřej B.(†19) z hotelové školy v Humenném se do Řecka těšil. Věděl, do čeho jde, byl tam už loni a podle všeho se mu tam velmi líbilo. Jenže tentokrát jeho návštěva skončila velmi záhy - na ostrově Rhodos mladého Slováka srazilo auto a nepomohl mu ani rychlý převoz do nemocnice.

Vše zatím nasvědčuje tomu, že mladík při cestě do obchodu přecházel přes silnici a za jeho smrt může nepozorný řidič (22), patrně rakouského původu. Skončil proto za mřížemi. Jak upozornil Čas.sk, byl to teprve první den na Ondřejově praxi, kde měl společně se dvěma kamarády sbírat během své brigády zkušenosti z provozu hotelu v zahraničním turistickém letovisku.     

Řecká policie nyní nehodu vyšetřuje, příliš podrobností však nezveřejnila. Komunikuje však alespoň se slovenskými úřady. O tragédii tak slovenská média informovala mluvčí ministerstva zahraničních věcí Petra Greksová, která prozradila: "Velvyslanectví SR v Athénách je v kontaktu s příbuznými zemřelého. Na poskytování bližších informací o občanovi nemáme souhlas rodiny."

Spolužáci truchlí, Ondřej už se z Rhodosu nevrátil

"Nejhorší, co se mohlo na Rhodosu stát. Vyrazili jsme tři, ale vrátíme se už jen dva... Náš spolužák, brácha a brutální týpek Ondřej náš navždy opustil. Zabilo ho auto, když jsme se všichni tři vraceli z obchodu na ubytovnu. Navždy zůstaneš v mém srdci a na tu první noc, tu zkur..nou první noc, co jsme na Rhodosu prožili, nikdy nezapomenu. Čest jeho památce, byl to mladý člověk s velkým srdcem a úžasným úsměvem," napsal na Facebook jeho kamarád a očitý svědek Martin H.

Ve škole, kterou Ondřej navštěvoval, zaplály u vchodu do budovy svíčky u vystavené Ondřejovi fotografie. "Ondřej si rozuměl s každým, měl hodně přátel. Všechny nás to velmi zasáhlo. Byl to dobrý student a veselý spolužák. Škola se snaží pomoci rodině, jak se jen dá. Zorganizovali jsme pro nich i sbírku," prozradila serveru Pluska.sk zástupkyně ředitele obchodní školy v Humenném Mária Mihalová.

jeromeklapka ( 24. května 2012 03:23 )

Blesk vždy oblaží svojich čitateľov rôznymi násilnosťami a nehodami zo slovenských novín,akoby tých ohavností a nešťastí nemali aj u nich dosť.Je to zaujímavé, v našich novinách naopak - preberáme články väčšinou z ich showbiznisu alebo nejaké zaujímavosti...O niečom to svedčí...nie?

buban ( 24. května 2012 01:11 )

bezte do ri.ti s necim takovym pod clankem o umrti mladeho kluka. Spino spinava

vavruskova17ka ( 24. května 2012 00:43 )

Na internetu serfuju denne, ale az dnes jsem nasla tohle http://***/XWUK a je to pro me SOK!

buban ( 23. května 2012 22:30 )

nebudte paranoidni-pleskoni jsou uz od odpoledne sjeti a schlastani jako dobytek, tak zverejnuji-i opakovane a s chybami cokoliv, co jim zrovna pod pazouru prijde. Neklesnete na jejich uroven a nepiste takove prispevky pod clanek o umrti mladeho kluka (byt byl ceskym klukem).

kacota ( 23. května 2012 22:14 )

Môže mi niekto vysvetliť prečo Plesk informuje denne aj dvakrát o dopravných nehodách Slovákov ? Pripadá mi to už ako úchylka

Zobrazit celou diskusi