Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Studentka (†17) zemřela pár dní po prohlídce: Doktoři jí řekli, že je zdravá

Autor: INT, Monika Plachá - 
20. května 2012
14:02

Nad smrtí sedmnáctileté studentky ze Slovenska visí otazník. Ještě před několika dny ji doktor řekl, že je naprosto zdravá..Týden na to zemřela. Podle prvních zpráv ji nejspíš selhalo srdíčko.

Dívka zemřela ve čtvrtek na internátě. Byla týden po lékařské prohlídce, kde ji doktor řekl, že je zdravá. Její smrt si proto nedokáže nikdo vysvětlit. "Netuším, co se mohlo stát. Její rodiče okamžitě jeli za ní do Bratislavy, teď musí vyřešit spoustu věcí kolem převozu těla, " svěřila se babička Lucie.

Podle prvních zpráv mladé studentce selhalo srdce. Víc ale odhalí až pitva. Prozatím se spekuluje nad tím, že Lucii mohla zabít nebezpečná kombinace antikoncepce a kouření. " U takto mladých dívek se to toleruje, ale upozorňujeme je, že to není vhodné," řekl gynekolog Petr Krajkovič. Podle něj ale není možné, aby kombinace antikoncepce a cigarety mohla zabíjet.

 "Museli by tam být i jiné faktory. Některé ženy mají například náběh na zvýšenou srážlivost krve, nepříznivá je i kombinace antikoncepce s alkoholem nebo přísnou dietou," dodal slovenský gynekolog.

Spolužáci, kteří ji rádi říkali Pocahontas, teď zapalují svíčky a mimo rodinu je v šoku i její přítel. Ten se z tragické události nemůže vzpamatovat: "Měla ten nejkrásnější úsměv na světě," napsal na sociální síť, kam píšou vzkazy na rozloučenou i ostatní kamarádi.

 

 


londynskypes ( 27. května 2012 07:31 )

doktormediciny souhlas

londynskypes ( 27. května 2012 07:30 )

doktormediciny ( 21. května 2012 20:57 )

článek není nijak fundovaný..... KdYž se mi zasrtaví srdce je vcelkujedno, jestli jsem byl u lékaře vřera a nebo před týdnem..

tryskomys ( 21. května 2012 17:10 )

Možná by měl někdo redaktorům Plesku prozradit, že slovenština má JINÝ pravopis než čeština. Když už něco překládají, mohli by se zamyslet třeba nad skloňováním zájmen nebo shodou podmětu s přísudkem. Je to učivo žáků základní školy. Moje dítě by za tento text dostalo kouli, ani by nemrklo.

inkanela ( 20. května 2012 15:41 )

každý člověk je individuální, ale co se týče té antikoncepce, kterou do sebe dívky hrnou už hodně mladičké+svinstva a hormony co jsou i ve stravě+genetické dispozice+to kouření....tak se nedivim že se někdy něco takového stane. je jí holky moc škoda.

Zobrazit celou diskusi