Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

98,7 milionu čeká na někoho z nás: Jak se z výhry nezbláznit?

V nedělním jackpotu Sportky je skoro 100 milionů. Čekají na někoho z nás
V nedělním jackpotu Sportky je skoro 100 milionů. Čekají na někoho z nás  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Adam Jaroš - 
12. května 2012
05:45

Penízky, chechtáky, love. Všichni je chceme, a chceme jich mít hodně. Když ale někomu spadne téměř 100 milionů do klína, často neví, co si počít. Pro toho, kdo nedělní jackpot sportky rozbije, Blesk připravil návod, jak se z milionové kocoviny jednoho dne neprobudit na ulici.

Václav Jalovecký ze společnosti Sazka k tomu říká: „Neexistuje obecný recept, jak s vysokou výhrou naložit, každý z nás bude na mnohamilionovou výhru reagovat určitě jinak. Všem se nám ale jistě vyplatí nedělat unáhlená rozhodnutí a naopak si nejdříve sami nebo s našimi nejbližšími promyslet, jak nečekaně získané peníze využít.“

Pokud se stanete milionářem, tak pozor na:

Ženy a love

Když se kolem vás začnou rojit zaláskované modelky a modelové, silikonové sexbomby, bývalí partneři a partnerky a dlouho neznámí známí, buďte na pozoru. Nezajímáte je vy, ale vaše peníze. Správná love (angl. láska) žádné »love« nestojí.

Drogy

Přestože se budete moci koupat v šampaňském či dvanáctileté whisky a šňupat u toho kokain ruličkou z dvoutisícovek, nedělejte to. Alkoholová koupel vysušuje pleť a v drogách se vám rychle vyškvaří nejen všechna »škvára«, ale i přátelé a rodina.

Zábavu

Čtyři prostitutky za den a garáž plná sportovních aut. I takhle může vypadat životní sen šťastného výherce. Má to ale háček. Bouráky jsou na to, aby se s nimi bouralo, a jako čerstvého invalidu vás výhra nebude tak těšit. Prodejné dámy vás zas nikdy milovat nebudou.

Jachty

Kdo by se nechtěl pochlubit jachtou, vrtulníkem nebo limuzínou? Všichni, kdo mají rozum. Utratíte za ně značnou část své výhry a ještě musíte zaměstnat řidiče.

Na nic si nehrajte

Jestliže jste před výhrou nebyli milionáři, pro vás znamená jedno – nehrajte si na ně a buďte jimi se vším všudy. Ti, kdo si miliony vydělali postupně, se nesnaží peníze »rozfrcat«, ale žít normálním životem a peníze ještě víc rozmnožit. Splaťte všechny dluhy, kupte si pořádné bydlení, dětem dobrou školu a pár kvalitních bezpečných aut a zbytek investujte. Třeba se staňte partnerem svého současného šéfa nebo akcionářem firmy.

Sportka v číslech

• hraje se přes 55 let

• první sázenka z roku 1957 stála 3 Kč, výhra byla omezena zákonem na maximálně 40 tisíc

• nejvyšší výhra padla v roce 2002 – 148,5 milionu si rozdělili dva lidé

• v roce 2003 jeden člověk vyhrál téměř 113 milionů

• nejvíc se sází 7, 3 a 19, nejčastěji padá 6, nejméně často 45

Rada nad zlato: Založte si perpetuum mobile

Pokud vám z výhry úplně "nerupne v kouli", uložte si ji na účet s dobrým úrokem nebo dobře zainvestujte. I na tom nejběžnějším spořícím účtu vám výhra vydělá měsíčně okolo 210 tisíc a jistá investice dvojnásobek. To na rohlíky a nájem stačí, nebo ne? Dokonce to stačí i na to, abyste prožili život v čtyřhvězdičkových hotelích all inclusive kdekoliv po světě. Prakticky bez toho, abyste hnuli prstem a aby vám to z výhry ukrojilo byť jedinou korunu. Po smrti můžete podobný život zajistit svým dětem, které účet zdědí, a ony zas svým, dokud to někdo z nich »nerozfofruje«. Když tolik měsíčně neutratíte, budete jen každý rok bohatší a bohatší.

Tihle to neunesli

Callie Rogers – před osmi lety vyhrála v britské loterii okolo 60 milionů korun. Během šesti let peníze utratila za prsní implantáty, oblečení, párty a zájezdy a v roce 2010 už dělala pokojskou, aby utáhla dluhy, které nasekala.

Eveline Adams – v letech 1985 a 1986 vyhrála ve dvou loteriích. Celkem 102 miliony. Během pětadvaceti let peníze rozdala a prohrála v loteriích a skončila v karavanu.

Jeffrey Dampier – vyhrál 380 milionů korun. Moc dlouho si je ale neužíval. Za deset let, kdy zahrnoval celou rodinu dary, jako jsou domy a auta, tragicky zemřel. Přítel jeho snachy ho ze žárlivosti unesl a střelil do hlavy.

Michael Carroll – bývalý popelář z Británie v roce 2002 vyhrál v přepočtu okolo 285 milionů korun. Utratil je za auta, kokain a prostitutky, které si poté, co ho opustila žena, zval domů i denně po čtyřech. Dnes žije z příspěvků pro nezaměstnané.

 

isildurev ( 12. května 2012 20:37 )

Ahoj, vcera jsem objevil na www.cernacervena.cz velice jednoduchy navod, jak si z tepla domova privydelat. Uz se tak zivi spousta lidi a urcite to stoji za zkousku i ted.

isildurrev ( 12. května 2012 13:51 )

Ahoj, vcera jsem objevil na www.cernacervena.cz velice jednoduchy navod, jak si z tepla domova privydelat. Uz se tak zivi spousta lidi a urcite to stoji za zkousku i ted.

yarda ( 12. května 2012 13:15 )

Kdybych ty peníze vyhrál já, tak bych si velmi pečlivě rozvážil, jak s nimi naložit - ale až potom když bych vystřízlivěl

gogo ( 12. května 2012 12:40 )

Většinu z nás zajímá mnohem více jak se nezbláznit z půjček, z dluhů, ze ztráty zaměstnání, z exekucí, z vážných nemocí, z marasmu, který nás ve stále větší míře obklopuje...

Zobrazit celou diskusi