Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dárkyně orgánů (†13): Mluvila o tom od dětství, tvrdí rodiče

Jemima zemřela na krvácení do mozku, ale díky svému rozhodnutí zachránila osm lidí
Jemima zemřela na krvácení do mozku, ale díky svému rozhodnutí zachránila osm lidí  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, ljš - 
12. května 2012
07:49

Bylo jí teprve třináct, když náhle zemřela, ale přesto byla už jako dítě velmi uvědomělá. Přestože byla naprosto zdravá, několikrát upozorňovala své rodiče, že kdyby zemřela, přeje si, aby nemocným darovali její orgány.

Jemima zkolabovala, když doma připravovala narozeninovou oslavu pro svou matku a byla převezena do nemocnice. Lékaři zjistili, že začala z neznámých příčin krvácet do mozku. Čtyři dny bojovala na lůžku o život, svůj zápas, ale bohužel prohrála.

Její milující rodiče neváhali ani vteřinu a splnili jí její přání, dívka tak zachránila celkem osm životů. Jemimino srdce získal teprve pětiletý chlapeček, plíce pak její vrstevník. Játra zachránila život hned dvěma dětem (10 měsíců a pět let). Tříletý chlapeček pak dostal její tenké střevo.

Zachránila život také třem dospělým, dva dostali její ledviny a čtyřicetiletému muži byla darována její slinivka.

"Vždycky mluvila o svém přaní stát se dárkyní orgánů v případě, že by zemřela. Osm lidí bylo zachráněno díky životně důležitým orgánům jejího krásného, zdravého těla, včetně pěti dětí," řekli její rodiče, kteří jsou smrtí své dcery stále velmi otřesení, ale to, že její srdce bije dál, jim přináší útěchu.

isildurev ( 12. května 2012 20:37 )

Ahoj, vcera jsem objevil na www.cernacervena.cz velice jednoduchy navod, jak si z tepla domova privydelat. Uz se tak zivi spousta lidi a urcite to stoji za zkousku i ted.

versutus ( 12. května 2012 13:11 )

monza ( 12. května 2012 13:07 )

Problém je v tom,že ty nemáš názor,ty jsi pouze odporné hovado,známé zde,jako nezvykle úchylné prase,vyžívající se ve výrazech,jaké nepoužívají ani stupidní puberťáci.Je jasné,že něco tak hnusného jako jseš ty,mělo již dávno buď sedět,nebo tvrdnout v blázinci.Pozdravuj mezi prasatama,kde žiješ,kašpare!

e.44 ( 12. května 2012 12:05 )

Tak v tom případě je klika, že ty na to, jako nesvéprávnej magor, nemáš žádnej vliv

versutus ( 12. května 2012 11:03 )

Tupý sobec tvého ražení se ani na jiný příspěvek nezmůže!

Zobrazit celou diskusi