Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Případ ztracené Maddie: Policie vyslechla švýcarskou rodinu

Autor: ljš - 
10. května 2012
09:08

Svědectví ženy, která několik dní po únosu viděla holčičku podobnou ztracené Maddie ve společnosti německy mluvící rodiny, obletělo celý svět. Švýcarským novinářům se podařilo muže vypátrat, a ten tak měl policii co vysvětlovat.

Švýcar Karsten Mayer tvrdí, že si svědkyně, která ho v kempu pár hodin vzdáleném od místa zmizení viděla s "unavenou" a "osaměle vypadající" blonďatou holčičkou, Maddie spletla s jeho dcerou.

"Opravdu jsem v ten den měl v autě holčičku ve věku Maddie. Jednalo se o mou dceru. Byl jsem totiž v kempu se svou rodinou.  Byla po dlouhé cestě pochopitelně velmi unavená. Je neuvěřitelné, že jsem považován za podezřelého. O zmizení Maddie jsme v té době věděli a s rodinou hluboce soucítíme," řekl švýcarskému deníku Blick.ch.

Vypátrali ho novináři

Byli to právě novináři tohoto listu, kteří Karstena vypátrali podle poznávací značky. Svědkyně totiž vypověděla, že poznávací značka vozu začínala na BE, a detektivové se mylně domnívali, že je německá. Zjistili, že tam ale tento typ značek vyšel z užívání před 38 lety a byli proto přesvědčeni, že byla falešná. Jenže tato dvě písmena se používají i v jiné německy mluvící zemi - ve Švýcarsku v oblasti Bernu, kde Karsten bydlí.

"Když jsem se o podezření dozvěděl, rozhodl jsem se promluvit s policií, než mě kvůli novinářům zatknou," řekl muž, který ale rozhodně musel vysvětlovat, proč své třetí dítě do rezervačního formuláře dopsal až dodatečně. Rozhovor se švýcarskou policií už ale proběhl a podle ní je muž podezření "téměř" zbaven. Šanci ale dostanou i britští detektivové.

Ti nyní systematicky prověřují 195 možných vyústění případu. Varianta s německy mluvícími únosci byla pouze jednou z nich.

Zobrazit celou diskusi