Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Prague Marina je (prý) už bezpečná: Luxusní byty podepírají železné sloupy

Autor: Kateřina Kycltová, Jindra Pelikánová - 
4. května 2012
07:51

Luxusní bytový komplex Prague Marina je zabezpečený a už by se neměl bortit jeho obyvatelům pod nohama. Alespoň tak zní posudek statiků, kteří objekt včera celý den posuzovali. Výsledkem pak byla dobrá zpráva pro jeho evakuované obyvatele: Můžete se nastěhovat zpět! Většina z nich tak učiní právě dnes.

Místo ocelových nosníků, které se zřejmě vlivem horkého počasí ohnuly, nyní dům drží železné vzpěry, které na místě od neděle montovali dělníci. Včera se tak mohli na místo vypravit statici, aby posoudili, jestli je už dům obyvatelný. „Budova je schopna bez omezení plnit svoji funkci, nosné konstrukce jsou bezpečné a bytový dům lze řádným způsobem užívat,“ řekl Blesku František Polák, mluvčí společnosti Metrostav, která je stavitelem objektu Prague Marina.

Verdikt, který umožnil zhruba třiceti vystěhovaným obyvatelům domu vrátit se zpět, oznámili statici včera v pět hodin odpoledne. Ještě v sedm hodin večer však lidé, spící od neděle v hotelu, nic netušili. „Obdrželi jsme sice posudek statiků, ale musíme ho ještě sami vyhodnotit a až pak to lidem oznámíme,“ uvedl za bytový rezort Prague Marina Martin Vachek a pokračoval: „Nepředpokládáme však, že by se někdo stěhoval zpět ještě dnes večer. Většina se vrátí zpět do svých domovů během pátku,“ dodal Vachek.

Evakuovaní obyvatelé přespávali v hotelu Hilton a to na náklady společnosti Metrostav. V následujících dnech by se mělo rozhodnout, kdo může za to, že se dům s byty mnohdy i za 15 milionů korun začal bortit.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

djaba ( 4. května 2012 20:51 )

Jak tak koukám ,naši předkové byli jiní machři .Dnes se neumí postavit dům , silnice nebo tunel.

kubaala ( 4. května 2012 11:24 )

Velmi jednoduché říct, že byste se tam už nevrátil..kam všichni ti lidé mají jít bydlet?

lipno ( 4. května 2012 11:12 )

TUPCI z PLESKu - to nevíte, jaký je rozdíl mezi sloupem v vzpěrou?

zada ( 4. května 2012 09:42 )

Kolik dostali statici? Kolik jiní úředníci, aby řekli, že je to OK? Za ty prachy bych se tam už určitě nenastěhoval zpátky. Každou noc poslouchat, kde co "praská"?. To že to je " v pořádku" a tak honem se mi vůbec nechce věřit. Byznys je byznys a dělá "zázraky"!!!! Ale pro obyčenýho člověka je to až příliš jednoduchý a rychlý!!!! Nevěřím jim, že je to v pořádku. Vím jak staví Metrostav!!!!

decathlonova-matka ( 4. května 2012 09:32 )

moc pěkný,takže Praha už má dva tančící domy

Zobrazit celou diskusi