Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Mají v krvi HIV! Řecko ukázalo tváře nemocných prostitutek

Řecké ministerstvo zdravotnictví zahájilo kampaň proti AIDS. Zveřejňuje fotografie HIV pozitivních prostitutek
Řecké ministerstvo zdravotnictví zahájilo kampaň proti AIDS. Zveřejňuje fotografie HIV pozitivních prostitutek  (Autor: Řecká policie)
Autor: ČTK, ljš - 
3. května 2012
10:23

Panika mezi řeckými muži! Řecký ministr zdravotnictví nechal zveřejnit fotografie athénských HIV pozitivních prostitutek. Ti, kteří v nich poznali objekt svého hříchu, musí okamžitě na testy.

Úřady v řecké metropoli Atény zveřejnily fotografie 11 prostitutek nakažených HIV. Na zdravotní testy se teď hlásí stovky jejich bývalých zákazníků. U třech mužů už byl výsledek testů pozitivní.

Místní úřady provedly testy na AIDS u zhruba stovky prostitutek, které své tělo prodávaly ilegálně. Jedenáct z nich bylo nakaženo. Státní zastupitelství nařídilo fotografie těchto žen zveřejnit na internetu.

Infikované prostitutky přiznaly, že měly nechráněný sex s desítkami mužů. Zákazníci prostitutek se mají ihned hlásit zdravotním úřadům. Mluvčí zdravotnického střediska KEELPNO potvrdil, že se na testy přihlásily stovky mužů i nezletilí chlapci. "Telefon neustále vyzvání," řekl lékař Evangelos Liapis.

Vůči prostitutkám již bylo vzneseno obvinění, uvedlo místní státní zastupitelství.

Řecký ministr zdravotnictví Andreas Loverdos v rozhlase řekl, že neodpovědně se chovaly nejen prostitutky, ale také jejich zákazníci. "Vlastně by měly být zveřejněny i jejich fotografie, abychom viděli, jací idioti se v této zemi nechrání," prohlásil ministr.

Aténské prostitutky jsou často oběťmi obchodu s bílým masem z východní Evropy nebo jde o Řekyně závislé na drogách. V centru řecké metropole se podle policie pohybuje kolem 3000 ilegálních prostitutek.

Co si o kontroverzní kampani řeckého ministra myslíte? Svou názor můžete vyjádřit v diskusi pod článkem.

zelena.karkulka ( 3. května 2012 22:40 )

spíš ty dementy,co na tohle vlezou bez gumy

zelena.karkulka ( 3. května 2012 22:38 )

 docela odpudivé xichty

gogo ( 3. května 2012 21:10 )

Nemocné je bohužel celé Řecko. Ne HIV ale nezaměstnaností a krachem...

catherin4 ( 3. května 2012 19:34 )

staci mat jednu partnerku a predtym, ako s nou zacnes spavat bez ochrany dat si urobit obaja testy a je po probleme, nepotrebujes ziaden celosvetovy zoznam HIV nakazenych pokial neplanujes sukat cely svet

catherin4 ( 3. května 2012 19:32 )

tak nie je to take cierno-biele. ak sa nakazil nejaky zakaznik tychto prostitutok a preniesol to na svoju manzelku doma ktora nemala o nicom paru tak to je nevinna obet

Zobrazit celou diskusi