Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dva zvrhlí Slováci ubodali Rakušana: Kvůli skupinovému sexu!

Hinduistu Roland ubodali a oloupili dva Slováci. Na místě po sobě nechali důležitou stopu, dvě jízdenky na Slovensko.
Hinduistu Roland ubodali a oloupili dva Slováci. Na místě po sobě nechali důležitou stopu, dvě jízdenky na Slovensko.  (Autor: Polizei.at)
Autor: ljš, ČTK - 
26. dubna 2012
15:14

Dva zvrhlí Slováci stráví zbytek života v rakouském vězení. Pod záminkou skupinového sexu vylákali loni v červnu hinduistu Rolanda (†33) do vídeňského parku, kde ho oloupili a ubodali.

Zemský trestní soud poslal slovenské občany ve věku 22 a 31 let na doživotí za mříže kvůli vraždě z loňského června, kdy u vídeňského potoka Liesingbach 12 ranami ubodali obyvatele rakouské metropole a pak ho oloupili. Soudce Roland Weber čin označil za "mimořádně brutální" a neuznal žádné polehčující okolnosti. Policie se jim dostala na stopu díky jízdenkám na Slovensko, které na místě činu ztratili.

Muži z východního Slovenska se s pozdější obětí 28. června 2011 setkali pravděpodobně na stanici metra. Z Karlova náměstí v centru Vídně s ním odjeli do parku u Liesingbachu, kde přespávali. Slibovali mu údajně skupinový sex, při němž ho chtěli oloupit. Zda se sexuální hrátky zvrhly ve vraždu, nebo byl muž zabit jen kvůli penězům, zatím jasné není.

Vinu shazují jeden na druhého

Obžalovaní při procesu vylíčili hned několik verzí událostí a navzájem se obviňovali, že muže ubodal ten druhý. Mladší z obžalovaných se dnes k činu částečně přiznal.

Oběť mu prý v metru dělala homosexuální návrhy, na což obžalovaný údajně naoko přistoupil, protože chtěl 33letého Vídeňana oloupit. Slovenští pachatelé předpokládali, že Rakušan má u sebe značnou sumu peněz, protože od nich prý chtěl původně koupit drogy.

Na těle oběti bylo později nalezeno DNA staršího ze Slováků. To, že se u soudu navzájem obviňovali, nakonec ani jednomu z nich nepomohlo. Soud totiž dospěl k závěru, že vražda byla společně naplánovaným činem.

radekfilosof ( 26. dubna 2012 19:20 )

Já si myslím že tentomprofil dobrodružných emigrantů pokračuje od dob přerdešléjpo režimu...l Tady kilikrát VB žádá, radí, informuje.. No a za několik týdnů XY ungeloest..už ho hledali

zelena.karkulka ( 26. dubna 2012 18:55 )

to byl tedy ,,zajímavej,,hinduista

zaviracispendlik ( 26. dubna 2012 18:42 )

a to jsme všichni byli bratři, rakouští Uheráci

zaviracispendlik ( 26. dubna 2012 17:36 )

ale, že si zapíchali

teufel ( 26. dubna 2012 16:30 )

Zobrazit celou diskusi