Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Češku, kterou pobodal žárlivý přítel, osvobodili! Zabil se sám

Autor: Eva Šimková - 
24. dubna 2012
14:11

Ve Švýcarsku žijící Češka Radka (39) jen o vlásek unikla smrti, když se ji v únoru pokusil zabít její žárlivý přítel René (†52). Nyní je už jasné, že unikne také jakémukoli potrestání, že ona nebyla ten, kdo Reného zabil. Vyšetřování ukázalo, že si smrtelné bodné zranění na krku způsobil sám.

Švýcarský podnikatel René zemřel začátkem letošního února po potyčce se svou přítelkyní, Češkou Radkou. V jejich domě došlo k hádce a brutálnímu napadení. René na Radku zaútočil nožem ve chvíli, kdy v koupelně myla jejich sedmiletou dceru Chanel, a způsobil jí mnohočetná vážná poranění.

Radka několik měsíců bojovala o svůj život. „Před týdnem byla propuštěna z nemocnice. Nyní se stáhla do ústraní. Musí se ze všeho vzpamatovat. Je se svou dcerou Chanel a se svými přáteli na horách,“ řekl švýcarským médiím zdroj obeznámený s případem.

Sebevražda

Vyšetřování přineslo překvapivé rozklíčování brutálního případu. Původní verze byla taková, že se Radka v sebeobraně ohnala po svém příteli pilníkem, který mu zabodla do krku. Policie však přišla na to, že smrtelné zranění na krku Reného nezpůsobil pilník, ale nůž. Ten si do krku René bodnul sám.

Ve vztahu Radky a Reného panovaly dlouhodobé spory. On chtěl, aby byla dokonalá, vždy perfektní. Pak na ni žárlil. Už v minulosti u nich musela kvůli domácímu násilí zasahovat policie. V době, kdy René na Radku zaútočil, měl René od soud daný zákaz, aby se k Radce, která žila v jejich společném luxusním bytě nad jezerem spolu s dcerou, přibližoval. Ten však René osudný den porušil.

Vraždu plánoval

Svědek, který se v případu policii přihlásil, vypověděl, že René měl svůj útok naplánovaný. Prý ho René pár dnů před tím navštívil a řekl mu: „Radka už tady dlouho nebude.“

Přestože se Radčin stav zlepšil, stále po tak traumatizujícím zážitku zůstává v péči psychiatrů. Zasažená je také její sedmiletá dcera, která byla masakru přítomna. „Od té doby nesnese pohled na nůž,“ vypověděl rodinný známý.



Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině