Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Běžela pro svého bratra (†25): Zemřela před cílem maratonu

Claire maraton už nedoběhla. Lidé sbírají peníze pro její projekt
Claire maraton už nedoběhla. Lidé sbírají peníze pro její projekt  (Autor: INT, profimedia.cz)
Autor: ljš - 
24. dubna 2012
12:00

Když Claiřin bratr (25) zemřel na předávkování, zasáhla celou rodinu obrovská bolest. Dívka se s ní snažila vyrovnat po svém. Začala pracovat pro charitativní organizaci, pro níž chtěla získat peníze během na londýnském maratonu. To ji ale stálo život.

Londýnský maraton je v Británii každoročně jednou z nejsledovanějších společenských událostí. Letos však na sebe přitáhl pozornost díky dojemnému příběhu krásné kadeřnice Claire, která zemřela během posledního kilometru prestižního závodu.

Dívka se na maraton přihlásila, aby získala peníze pro charitativní projekt Samaritán, který začala podporovat po smrti svého bratra. Právě jeho památku chtěla svým během uctít. Její bolestí zkoušené srdce však fyzickou zátěž nevydrželo a dívka v cílové rovince zkolabovala. "Na maraton tvrdě trénovala a předtím dokonce vylezla Kilimanjaro. Může se to prostě stát každému," řekl jeden z jejích přítel.

Její rodiče se tak musí vyrovnat se ztrátou už druhého dítěte. Mají ale obrovskou podporu veřejnosti. Na konto Claiřina projektu už bylo připsáno 10.5 milionu korun.

"Claire pochází z pěti sourozenců. Ztratit jedno dítě je hrozné, ale ztratit další - to je noční můra. Je to hrozně milá rodina a všichni sourozenci si byli velmi blízcí, takže to pro ně bylo strašné, když Grant zemřel. Ale teď přišli i o Claire - je to tragédie," řekl rodinný přítel.

 

Zobrazit celou diskusi