Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mladá řidička (18) zabila motorkáře: Na křižovatce ho přehlédla

Mladá řidička přehlédla na Přerovsku na křižovatce motorkáře a zabila ho (ilustrační foto)
Mladá řidička přehlédla na Přerovsku na křižovatce motorkáře a zabila ho (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
25. dubna 2012
10:59

Před křižovatkou zastavila, nechala projet auta, která měla přednost. A pak se rozjela. Dívka si však nevšimla, že za auty projíždí ještě motorkář! Následující srážka stála řidiče (†28) z Přerovska život, jeho spolujezdkyně bojuje v nemocnici o život.

Tragická nehoda se odehrála nedávno nedaleko Hranic na Přerovsku. Osmnáctiletá řidička osobního auta srazila motorkáře (†28) a i když se mu snažila záchranná služba pomoci, jak mohla, na následky svých zranění zemřel. Dívce nyní hrozí za usmrcení z nedbalosti až 6 let vězení. Motorkářova spolujezdkyně (29) skončila s těžkými poraněními v nemocnici.

"Osmnáctiletá řidička jela s osobním vozidlem VW od obce Opatovice a na tříramenné křižovatce odbočovala směrem na Hranice. Zastavila na hranici křižovatky a dala přednost vozidlům, které jely po hlavní silnici. Pak se ale rozjela a nevšimla si motocyklu Honda jedoucího ve směru na Valašské Meziříčí," prozradila přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová k nehodě.

Motorkář řidičku spatřil a snažil se nehodě zabránit. Bohužel marně. Dostal smyk a do vozidla stejně narazil. Mladá řidička nebyla pod vlivem alkoholu, ani návykových látek, při nehodě narazila ruku. Va vině je tak patrně její nezkušenost, i když bližší příčiny nehody policie zatím neprozradila. 

12356 ( 25. dubna 2012 15:18 )

to je bohuzel tim, ze nekteri lide si mysli, ze "jim se to stat nemuze"....bohuzel, muze. 

brumikbrumik ( 25. dubna 2012 14:53 )

12356: Jo, znám to z vlastní zkušenosti, stalo se mé kamarádce. Na sídlišti jí vběhlo děcko pod kola, nebyla to její vina, dítě sice přežilo, ale ona se dodnes léčí na psychiatrii. Byla totiž mámou stejně starého děcka a už se z toho zřejmě nikdy nevzpamatuje.

anka ( 25. dubna 2012 14:43 )

12356 ( 25. dubna 2012 14:41 )

no jo santakauz si jeste nepretocil cifernik, porad jeste zije v socialismu a mysli si, ze auto je prepych, protoze jeho rodice se zmohli jenom na trabantika a kapitalisticekm VW se jim mohlo akorat tak zdat. 

12356 ( 25. dubna 2012 14:39 )

brumikbrumik, naprosty souhla, tohle je pouze a jenom ceska specialita, do vseho zatahovat politiku a politiky, to je nas narodni sport. Bohuzel, tohle se muze stat kazdemu z nas, at jsme ridici cehokoli a nebo chodci. Proto mne docela irituje kdyz se stane nehoda nejake zname tvari napr. Rolinc a ted se spusti stavidla malosti a uz se jede na plne obratky s urazkami a pritom si nikdo neuvedomuje, ze muze vylezt v baraku, sedne do auta a nekdo mu vlitne pod kola...

Zobrazit celou diskusi