Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další člověk z Janouškova výpisu hovorů: Kalouskův finanční detektiv

Kalouskův finanční detektiv si s Janouškem několikrát telefonoval a posílal esemesky.
Kalouskův finanční detektiv si s Janouškem několikrát telefonoval a posílal esemesky.  (Autor: ČTK, Blesk)
Autor: ljš - 
18. dubna 2012
14:57

Výpis telefonních hovorů pražského kmotra Janouška odkryl další velmi kontroverzní jméno. Ukázalo se, že si Janoušek telefonoval a esemeskoval s šéfem Kalouskových finančních detektivů Milanem Cícerem.

Po expremiéru Mirku Topolánkovi, ministru zemědělství Petru Bendlovi a ministru životního prostředí Tomáši Chalupovi, je vysoce postavený úředník Císer dalším, kdo se zřejmě řadí do sféry Janouškova vlivu. Na kauzu upozornil deník Insider.

V době, kdy si s pražským kmotrem vyměňoval textové zprávy, jimiž si pravděpodobně domlouvali schůzky, pracoval Císer ještě pro ministerstvo vnitra jako policejní důstojník se zaměřením na finanční kriminalitu. Odtud později přešel pod Kalouskovo ministerstvo financí.

Cícer své kontakty s Janouškem nepopřel, ale řekl, že o svých služebních povinnostech mluvit nemůže. Podle Insideru úředník přitom Janouška nejméně dvakrát vyšetřoval. Poprvé ještě na ministerstvu vnitra, když švýcarské úřady zablokovaly Janouškovy účty a žádaly Českou republiku o pomoc s vyšetřováním. A podruhé už na Kalouskově ministerstvu, když Komerční banka upozornila na podivné machinace s lobbistovými účty. Zpráva výsledku vyšetřování těchto případů však na veřejnost nepronikla.

Na Finančně analytickém útvaru, kde nyní pracuje, už má minimálně dva záseky do pažby - kauzu ProMoPro a trestní oznámení na úplatkářství poslance VV Michala Babáka.

 

vladimir1950 ( 18. dubna 2012 18:32 )

Kalousku,necvaká ti řiť? Už je to blízko,zatraceně blízko..

gogo ( 18. dubna 2012 17:40 )

Zde skutečně již vládne jen pár zlodějů. A politici jsou pouhé jejich loutky. Sametová revoluce přináší velice trpké plody...

rudyptak48 ( 18. dubna 2012 15:11 )

Takový poradce navigátor se vždy hodí, když někdo chodí přes minové pole.

Zobrazit celou diskusi