Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Papež Benedikt XVI. dnes slouží Velikonoční mši

Autor: CTK, mok - 
8. dubna 2012
11:58

Papež Benedikt XVI. dnes slouží na náměstí svatého Petra slavnostní Velikonoční mši. Na místě jsou desítky tisíc křesťanů. Pro katolíky je to jeden z nejdůležitějších svátků.

Papeže sloužícího mši u slavnostně vyzdobeného oltáře, který je instalován na nádvoří před Svatopetrským chrámem, sleduje podle agentury AFP na sto tisíc věřících. Celé místo hýří barvami množství čerstvých květin, jež dodali květináři až z Nizozemska.  

Téměř 85letý papež vedl v sobotu večer tříhodinové velikonoční vigilie a dnes v poledne ho ještě čeká pronesení tradičního požehnání Městu a světu (Urbi et orbi), které obvykle zakončí pozdravy pronesenými v desítkách jazyků včetně češtiny a slovenštiny.


Páteční i sobotní modlitby papež věnoval především krizi rodinných hodnot ve světě i ztrátě božích hodnot, která podle něho hrozí lidstvu.

Dnešní Hod boží velikonoční je v křesťanském kalendáři svátkem Zmrtvýchvstání Páně, kdy se na základě biblického svědectví připomíná vzkříšení ukřižovaného Krista.

Velikonoční poselství je každoročně pro papeže příležitost vyjádřit znepokojení nad konflikty a popřát mír celému světu.

husqarnowicz ( 8. dubna 2012 19:04 )

Informace v tomto článku jsou pro mě zásadní a převratné asi jako článek o tom, jak kdosi vysral metrové hovno.

anka ( 8. dubna 2012 16:41 )

vesele a spokojene velikonoce vsemmm

gogo ( 8. dubna 2012 16:21 )

Církev svatá vatikánská má podle mne jedinou možnost : Kleknout a prosit všechny, kterým tisíc let ubližovala, za odpuštění... Ale to je jistě v jejich zpupnosti a pocitu moci pramenícím z majetku a ze strachu lidí před smrtí, ani nenapadne...

smrk ( 8. dubna 2012 12:50 )

Ty křížky měl mít na tý šálce černý, třeba by mu to připomělo jeho minulost v hitlerjugend .

Zobrazit celou diskusi