Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Odhalení Monyové: Za smyšlené příběhy schovávala, jak jí Ingr mlátil

Autor: Gabriela Peringerová, lmk - 
4. dubna 2012
05:44

Spisovatelka Simona Monyová, kterou loni v srpnu zavraždil její manžel Boris Ingr (46), ve všech rozhovorech tvrdila, že příběhy a postavy z jejích knih jsou smyšlené. Jen málokdo z rodiny a přátel jí to ale věřil. Až po její smrti čtenáři poznávají četné autobiografické prvky.

V Kudlance bezbožné se našli její syn Michal a snacha Anna. „Adam a Inka, to jsme my. Chtěla jsem jí to jednou říct a poděkovat jí,“ tvrdí v knize snacha Anna.

V roce 2004, rok po svatbě se svým druhým manželem a vrahem Borisem Ingrem, vyšla z pera Simony Monyové kniha Ženu ani květinou... Popisuje v ní utrpení psychicky i fyzicky týrané manželky. Až o několik let později přiznala své švagrové Daně Urbánkové, že kniha je celá o ní.

„Ta kniha je o mně a Borisovi,“ svěřila se švagrové, která ji vezla na pohotovost s roztrženým koutkem a vyraženým zubem. Inspirace v jejích knihách byla bolestivá a osobní, ale nikdo tomu nevěřil. „Až pak všichni říkali, že to peklo, co zažívala s Borisem, bylo v knihách jasně popsané,“ dodává její první manžel Pavel Strejček.

Začátek jejího vztahu s Borisem je popsán v knize Konkurz na milence. Kapitoly v knize se jen málo liší od skutečnosti, jakým způsobem se seznámila s Ingrem a rozešla s prvním manželem. Naprosto jasně pak o povaze Ingra píše ve své poslední knize Srdceboly. Neúspěšný malíř a hlavní hrdina Adam, který se oženil s úspěšnou spisovatelkou pro peníze, je jeho přesnou kopií.

Také v životě Monyové přibývalo ran a nadávek nejhrubšího zrna a rostly Borisovy dluhy. Monyová za Ingra, stejně tak jako hlavní hrdinka knihy, platila a mlčela. „Dřív bývala plná života, ke konci se ale bála na veřejnosti cokoliv říct, protože věděla, že se jí to doma vymstí,“ dodává v knize švagrová Dana Urbánková.

zelena.karkulka ( 4. dubna 2012 23:15 )

to je zas reklama na tu její knihu,co?

skorice.vanilka ( 4. dubna 2012 09:08 )

Nechápu. Inteligentní žena která se s jedním mužem dokáže rozejít a uváže si na krk grázla. Nechá se od něj mlátit, vydírat. Asi se jí vyhovovala role mučednice.

elssa ( 4. dubna 2012 09:06 )

kdyby byla normální, sbalila uz mu poprvé když ji zbil sítovku, a vyhodila by ho, neudelala to tak at si nikdo nestezuje, mohla si za to sama, a za ruzne veci se schovavá každy z nás, nekdo za druhe, nekdo za smyslené príbehy, každy má nejaké kostlivce ktere verejne neprezentuje, tak co se porad blesk diví,a co z ní delate mucednici, kdyby jemu peníze dávat nechtela nedala by mu je,a pokud on zalozil nakladatelství,a vydaval jí knihy, tak to nebyla jen její zasluha, ale i jeho tak jaký porad že ho zivila,její knihy by jiné vydavatelství asi nevydalo.))))chlastaly, zily si nad pomery, a jeste pred detma se rvali tak jak si myslela ze to dopadne, žadnej strom neroste do nebe

pelagie ( 4. dubna 2012 08:12 )

Každému co mu patří ... mohla od něho kdykoli odejít, byla soběstačná, úspěšná... co by ji chybělo, kdyby zůstala s dětmi sama.... ale pravděpodobně to potřebovala, aby měla další témata do svých knih.... jak ubohé

bersimalinecka ( 4. dubna 2012 07:14 )

jo jak je v něčem chlast tak to nepřináší nic dobrého.Její poslední den je toho příkladem!On za ní šel do altánu kde popíjela s přítelkyní a slovo dalo slovo.....

Zobrazit celou diskusi