Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

První oběť Bémových a Janouškových odposlechů nepadla: Ředitel VZP o místo nepřišel

Horák (vlevo) a Šnajdr na svých pozicích zatím zůstanou
Horák (vlevo) a Šnajdr na svých pozicích zatím zůstanou  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj - 
26. března 2012
11:42

Ředitele Všeobecné zdravotní pojišťovny Pavla Horáka a předsedu správní rady pojišťovny Marka Šnajdra zatím nikdo neodvolá. Na program dnešního jednání rady se jejich setrvání ve funkcích vůbec nedostalo. Jak vyplynulo z odposlechů mezi Janouškem a Bémem, nechali ovlivňovat dění ve VZP lidmi zvenčí.

Horákovo odvolání žádaly vládní Věci veřejné. Šnajdra navrhovala odvolat opoziční ČSSD. Návrhy na odvolání špiček zdravotní pojišťovny se nedostaly na program jednání správní rady ani loni v prosinci.

Věci veřejné navrhovaly Horáka sesadit kvůli obsahu odposlechů hovorů mezi někdejším pražským primátorem Pavlem Bémem a jeho kamarádem, pražským kmotrem Romanem Janouškem. Podle nich mohli dění ve VZP ovlivňovat lobbisté. ČSSD zdůvodňovala požadavek na Šnajdrovo odvolání tím, že Horáka řídil při výběru nového šéfa pražské pobočky jako loutku.

Jestli k hlasování o odvolání Šnajdra a Horáka někdy dojde, komunisté jsou připraveni hlasovat pro. ODS nevidí pro personální změny důvod. TOP 09 zatím nemá jednotný názor, chce nejdřív vše podrobně vyšetřit.

Odvolání Horáka je pro ministra Leoše Hegera (TOP 09) jednou z variant do budoucna s tím, že v tuto chvíli si nepřeje rozsáhlou destabilizaci VZP. Ministr chce ve VZP hloubkové šetření, které by mělo případné nesrovnalosti odhalit.

lennne ( 26. března 2012 18:30 )

verim, protoze jak uz delsi dobu sleduju..vladnou nam svobodni zednari - V.Havel, P.Necas, M.Stepanek alkoholik bez vzdelani a ridil Ministerstvo kultury a dalsi, vetsina z Charty 77 byli zidi a zednari - ten kdo sedi nahore driv musel byt "kovany komunista"...ted je to "kovany" svobodny zednar...R.Janousek s P.Bemem nebudou vyjimka a ti panove v clanku jakby smet.Proto se tem volum co rozkradaji tento stat nic nestane....loze by to nedovolila.

sakra ( 26. března 2012 13:25 )

Ani padnout nemohou, jsou přeci řádnými členy ODS, lobisté vodí i Nečase a spol, ale hlavně toho hodně vědí!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rudyptak48 ( 26. března 2012 12:38 )

Ať se děje co se děje, naše politicko-ekonomická mafie si s tím poradí. Hlavně, že se dodrží OMERTA. Hezky se to ti naši hajzlové od těch Siciliánů naučili.

cat99 ( 26. března 2012 12:21 )

V rozkradeném, korupcí prohnilém a sametovými veksláky již 23 let ovládnutém českém Absurdistánu se už není čemu divit!

Zobrazit celou diskusi