Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hledá se zrůda Kony, autor klipu se ale zbláznil: Pobíhal nahý po ulicích!

Autor: Jaroslav Šimáček - 
26. března 2012
11:03

VIDEO: Na jedno z nejsledovanějších videí na internetu zareagovala Organizace afrických zemí a začala konečně pátrat po zrůdném zločinci Konym, ugandském generálovi, který unesl a zotročil tisícovky dětí a jehož vojáci zabili statisíce lidí. Autor videa, které na Konyho počínání upozornilo, se však mezitím pod mediálním tlakem zhroutil a začal pobíhat nahý po ulicích! 

Hnutí Invisible Children rozjelo letos rozsáhlou kampaň proti tomu, že veřejnost jen nečinně přihlíží zločinům vojenského velitele Josepha Konyho. Jejich oficiální video shlédlo na Youtube již 85 milionů lidí a stále se šíří napříč internetem.

Zrůdný vůdce Kony stojí v africké Ugandě čele Armády božího odporu a na svědomí má statisíce lidských životů. Unesl také na 30 tisíc dětí, které zotročil a znásilňuje! Malé chlapce využívá jako dětské vojáky, zatímco z děvčátek dělá sexuální otrokyně.

Kony má podle BBC 60 manželek a 42 dětí. Svůj teror ale začal šířit i v sousedních zemích. Počet členů Konyho armády je prý těžké odhadnout, tipuje se něco kolem sedmi stovek po zuby ozbrojených stoupenců.

Organizace afrických zemí se nyní rozhodla konečně proti Konymu zasáhnout, jeho dopadení však nebude snadnou akcí. O pomoc proto požádala i OSN.

"Máme důvěryhodné informace, že by se mohl skrývat ve Středoafrické republice," sdělil BBC africký vyslanec při OSN Aboa Mousse. OSN nyní do Afriky dodá satelitní technologie a letadla, které by Konyho mohly pomoci dopadnout a dovést před spravedlnost.

Kony již od roku 2005 stojí na prvním místě seznamu nejhledanějších osob dle Mezinárodního soudního tribunálu v Haagu.

Video Hledá se Kony: Současné nejsledovanější video internetu - Youtube.com
Video se připravuje ...

Režisér klipu o Konym se zbláznil

Jason Russell (33), režisér jednoho z nejúspěšnějších klipů v historii internetu Kony 2012 a spoluzakladatel neziskové organizace Invisible Children, která stojí za celou akcí, se však mezitím zbláznil a byl hospitalizován na psychiatrické oddělení!

Za jeho problémy nejspíš stojí enormní mediální zájem o celý projekt i jeho osobu, který jednoduše neustál. Těžko se také vyrovnával s kritikou, která se opřela do jeho videa kvůli některým zkreslujícím a nepřesným informacím. A také proto, že prý záměrně podporuje vyzbrojování ugandské oficiální armády, pátrající nyní po Konym, která má však na kontě také řadu válečných zločinů.

Russell byl zadržen, když nahý pobíhal po ulicích San Diega, křičel "Jsi ďábel, jsi ďábel", mlátil do země a podle některých dokonce i masturboval! 

"Poslední dva týdny pro nás byly nesmírně náročné a u Jasona si bohužel stres vybral tuto nešťastnou daň,"pronesl jeho kolega z nadace Ben Keesey pro Daily Mail.

Video Jason Russel, režisér snímku o Konym, se zbláznil - Youtube.com
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi