Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Kočce zabodli nůž do hlavy: Už má novou majitelku

iktorka se okamžitě usadila na klíně nové paničky, na své zranění snad rychle zapomene
iktorka se okamžitě usadila na klíně nové paničky, na své zranění snad rychle zapomene  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
22. března 2012
16:30

Viktorka má nový domov! Těžce zkoušenou asi dvaapůlletou kočičí dámu, které loni v říjnu neznámý surovec zabodl v Čáslavi na Kutnohorsku do hlavy řeznický nůž, přestěhoval Blesk včera z Klubu ochránců zvířat v Tetčicích na Brněnsku nové majitelce na Vysočinu.

O adopci téměř zázračně vyléčené kočky, které verinární lékaři zachránili nejen život, ale i pravé oko jehož část očního nervu přeťal řeznický ranžírák, se do Tetčic denně hlásily desítky zájemců. Každý chtěl pomoci a trpícího zvířete se ujmout.

„My jsme velmi zodpovědně zvažovali kam zvíře, které si sebou nese takové zkušenosti s lidmi, dát. Prvně jsme vyloučili rodiny s dětmi. Ta kočička potřebuje především klid,“ vysvětlovala Blesku verinární lékařka Katka Dvořáková z Klubu ochránců zvířat. Jen díky jí Viktorka dnes vidí na obě oči.

 Zní to téměř neuvěřitelně, ale Viktorka se i s nožem v hlavě se dokázala ještě téměř čtyři dny starat o svá koťata. Teprve pak jí síly ochably a pracovníci Ligy na ochranu zvířat ji mohli zuboženou odchytit.

 „Je to dnes velmi přítulné zvíře, které by však nemělo opustit svůj nový domov. Hodí se ke starším hodným lidem, kteří už moc nevycházejí z domu,“ pokračovala dál veterinární lékařka.

Video  Kočka Viktorka  - Jiří Čada
Video se připravuje ...

 Konečné rozhodnutí snad proto včera padlo na jednu zájemkyni z Vysočiny. Dagmar Dvořáková (89) je bývalou zdravotní sestrou. Před několika týdny jí z bytu při jedné z návštěv utekla kočka Madla. Domů už se nevrátila. Neuvěřitelně vitální důchodkyně pro ní dlouho truchlila.

 „Ani nevíte jakou mám radost,“ svěřila se Blesku paní Dagmar. Viktorka se jí okamžitě usadila na klíně a od nové paničky se už nechtěla hnout.

e.44 ( 23. března 2012 14:27 )

V tomhle se asi neshodneme Nejde o ochotu k mazlení, nebo o jeho četnost, ale právě o tu citovou vazbu, ke které když dojde, kočka potom odloučení špatně snáší a může se i dost trápit. Tvůj argument, že mladýho může klidně druhej den přejet auto, taky pokulhává. Tahle možnost tu sice je, ale je mnohem míň pravděpodobná, než to, že skoro devadesátiletá žena může brzo zemřít, nebo se stát nesoběstačnou.

e.44 ( 23. března 2012 13:03 )

Pokud by pani byla sama, respektive kdyby nebyl nikdo jiný, kdo by se současně s ní o kočku staral, tak by na věku rozhodně záleželo. Všechny kočky určitě nejsou stejné, jako nejsou stejní všichni psi (některej se od páníčků ani nehne, jinej klidně odejde s cizím člověkem, pokud z něho něco lákavého cítí), ale kočky citově vázané na paničky skutečně existují, viz. kočka mojí švagrové, o které píšu níže.

12356 ( 23. března 2012 11:10 )

 Ahoj, jak jsem dala odkaz na tu organizaci v LA, tak negunguje, tak jsem to same video nasla na youtube a zde je novy fungujici odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=4ZDY3F89z50

e.44 ( 23. března 2012 00:22 )

Negativní reakce, včetně té mojí byly zapříčiněny absencí informací v článku. Takto je to samozřejmě OK

587587 ( 22. března 2012 22:59 )

Zobrazit celou diskusi