Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vrah židovských dětí z Toulouse: Komando ho nemůže dostat!

Autor: Josef Šťastna - 
21. března 2012
16:26

Policejní komando ve francouzském Toulouse téměř po 12 hodinách obléhání vtrhlo do domu, kde dopadlo muslimského radikála Mohammeda Meraha (24). Přesně tuto zprávu uveřejnila francouzská televize BFM. Jenže ministr vnitra to popřel. Muž je stále na svobodě. Má na svědomí smrt tří dětí a židovského rabína. Připisuje se mu také vražda tří francouzských vojáků. .

Policistům se ve čtvrtek časně ráno podařilo zadržet Merahova bratra. I on se zřejmě na vraždění podílel, v jeho autě byly nalezeny výbušniny. Podle francouzských médií skončila v poutech také fanatikova přítelkyně. Skupina se podle vyšetřovatelů hlásí k Al-Káidě a jsou na ni přímo napojeni.

Svým činem prý chtěli pomstít palestinské děti. Podle BBC prošli oba podezřelí tréninkovými teroristickými tábory v Afghánistánu a Pákistánu. Byli v kontaktu i s hnutím Taliban.

Obléhání domu v Toulouse pokračuje

Mohammed Merah (čtyřiadvacetiletý muž původem z Alžíru) se v noci z úterý na středu zabarikádoval v přízemí pětipatrové budovy v Toulouse, která leží asi sto metrů od vojenských kasáren. Během zásahu došlo k přestřelce a bylo zraněno několik policistů.

Po poledni policisté a další ozbrojené složky nechaly evakuovat přilehlé ulice a bylo jasné, že se pokusí do objektu vtrhnout a radikála zneškodnit. Vyšetřovatelé uvedli, že mají zájem Meraha dopadnout živého. Z toho důvodu taky v oblasti vypli přívod plynu, aby tak mohli zabránit jeho případné sebevraždě. Podle televize BFM byl radikál kolem 14 hodiny dopadnut. Oficiální místa to ale zatím nepotvrdila. Střelec je stále v domě a oddolává náporu komanda. "Ráno chtěl opět zabíjet," sdělil navíc šokovaným Francouzům prezident Sarkozy.

Kdo je Mohammed Merah (24)

* student původem z Alžíru
* napojen na al-Káidu
* člen ve Francii nedávno zakázané organizace Forsane Alizza
* pobýval v Pákistánu a Afghánistánů
* má kontakty s Talibanem
* kriminální minulost: utekl z afghánského vězení v Kandaháru, kde měl strávit tři roky  za výrobu a nastražováni bomb, při hromadném útěku vězňů se mu odtud podařilo uniknout;před dvěma týdny stanul před francouzským soudem kvůli řízení motorového vozidla bez oprávnění

Video Policie stále ještě nezadržela vraha, který zabíjel u židovské školy - Youtube.com
Video se připravuje ...

dobrotka ( 21. března 2012 16:42 )

Tak alespon ty nas pravdive informuj

dobrotka ( 21. března 2012 16:41 )

Jestli Breivik kouka na zpravy, tak je pekne nastvanej

osel ( 21. března 2012 16:37 )

Jestlipak se Karzai uz omluvil Sarkovi za to, ze si neumi strazit vezne? A Francouzi uz demonstruji proti Afganistanu?

wojtylak ( 21. března 2012 16:31 )

a necháme si dál tahat musulmany do evropy a ještě ve větším množství?pak musí každý s tímto svinstvem počítat.

nutelka0 ( 21. března 2012 16:24 )

BFM takovou zpravu vydala ale pozdeji ji dementovala.Bydlim pobliz Tolouse a prave probiha vojensky pohreb trech zavrazdenych vojaku ale z vrahem zatim nic noveho,stale se vyjednava.

Zobrazit celou diskusi