Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Terorismus ve Francii: U indonéské ambasády v Paříži vybuchla bomba

Autor: ČTK, ljš - 
21. března 2012
09:31

Před budovou indonéského velvyslanectví v Paříži dnes ráno vybuchla podomácku vyrobená bomba. Exploze podle policie nikoho nezranila, ale způsobila velké škody. Ve Francii přitom od teroristických útoků v Toulouse panuje šarlatový, tedy nejvyšší stupeň nebezpečí terorismu.

Zatím se podařilo zjisit, že tři neznámí muži položili balík před ambasádu, která leží v honosné 16. čtvrti francouzské metropole. Následný výbuch rozbil okna v okolí do vzdálenosti 50 metrů.

Podezřelou tašku našel pod oknem budovy uklízeč, který vynášel odpadky. Když zjistil, že obsahuje výbušninu, pustil ji, odběhl a zavolal policii.

Balíček, který podle pařížské policie mohl obsahovat i několik kilogramů výbušniny, explodoval asi v pět hodin ráno, kdy se v okolí nepohybovalo mnoho lidí. Výbuch rozbil okna velvyslanectví, které sídlí v budově z 19. století. V blízkosti také shořela dvě auta.

Motivy pumového útoku zatím nejsou jasné a k atentátu se dosud nikdo nepřihlásil. Incident začala vyšetřovat protiteroristická jednotka pařížské policie.

rbwtrnava ( 21. března 2012 12:47 )

uz bolo na case, taky stupen imigracia, aky ma FR je sokojuci. Ale nakoniec z toho aj tak vyjde, ze vsetko toto robia imignranti

Zobrazit celou diskusi