Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílený střelec z Toulouse: Osmiletou holčičku popravil ranou do hlavy

Autor: INT, zun - 
20. března 2012
17:04

Masakr u židovské školy na jihu Francie otřásl celým světem. Pravděpodobně rasově motivovaný zločin stál život tři děti a rabína. Kamery nyní odhalily, s jakou chladnokrevností si šílený vrah počínal, když se rozhodl připravit o život teprve osmiletou holčičku.

Zrůdný čin natočily dvě bezpečností kamery, které se v objektu židovské školy nacházely. Chladnokrevou vraždu, kterou kamery zaznamenaly popsala novinářům Nicole Yardeni z Rady francouzských židovských institucí (CRIF): "Běžel za dětmi, které byly na školním dvoře. Nakonec dostihl holčičku, kterou chytl za vlasy a střelil jí kulku do hlavy,".

Malá Miriam, kterou šílený vrah popravil kulkou do hlavy, byla dcera ředitele školy. Před mužem, který napochodoval na školní pozemek se zbraní ruce, se pokoušela schovat. Naněštěstí marně.

Podle slov Nicole Yardeni střílel děti okolo sebe s ledovým klidem, jako by to byla zvířata.

Mimo osmileté Miriam se obětí chladnokrevné střelby stali chlapci Aryeh (†3) a Gavriel (†6). Kulka zavraždila také jejich otce, rabína Jonathana Sandlera (†30) a vážně poranila dalšího studenta (17). Postřelený chlapec dosud bojuje o svůj život v místní nemocnici.

Muž, který má na svědomí i smrt tří vojáků, si při vraždění dětí počínal nad míru klidně. Podle svědků měl na hrudi dokonce připevněnou videokameru, na kterou si brutální čin zaznamenal.

Francouzský prezident Nicholas Sarkózy vyhlásil na dnešní 11. hodinu dopolední minutu ticha, tu držely všechny školy v zemi. Ostatky zavražděných dětí a jejich učitele budou převezeny do Izraele. Tam budou pohřbeny podle židovských zvyklostí.

 

nin111 ( 21. března 2012 03:15 )

Neumim si vubec predstavit, co musi zazivat zena, ktera v jedne chvili prisla o 2 deti a manzela ...

miglandc ( 21. března 2012 01:07 )

Je to hrůza že se neumíme proti takovým šílencům a fašistům bránít!V dnešní době ke zlému se přidají další ale ptotí špatnosti Jánošíci asi vymřeli!

frantaklika ( 20. března 2012 20:49 )

je to šílené, ale je to realita..mějte v sobě tu hořkost až budete souhlasit s vysláním bojové techniky a vojáků do zemí po kterých je nám houby..civilisté jsou tam taktéž (i děti) vraždění bombami, které platí daňový poplatníci tzv. vyspěléhoho světa. Rozdíl mezi tímto zbbělým činem a shozením bomby např. na Kadafiho nemocnici není žádný..tady se nás ta realita tak jaksi víc dotýká a to bolí..tak příště Sarkozi a jiní militaristi...Memento Mori !!!

jarunkapd ( 20. března 2012 20:23 )

Je mi velmi smutno ztoho,že se vúbec něco takoveho múže stát.

gevi ( 20. března 2012 20:17 )

Já bych takovému praseti sám osobně přiložil jateční pistoli k čelu a bez výčitek svědomí střelil. A stejně tak všem obdivovatelům těchto zrůd.

Zobrazit celou diskusi