Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pořádně nebezpečné kočky: Trénují bojová umění v Íránu

Autor: Jaroslav Šimáček - 
16. března 2012
21:13

VIDEO: Že je něžnější pohlaví křehké? Tyhle slečny by vás v mžiku přesvědčili o opaku. Trénují totiž řadu bojových sportů a učí se i zacházet s vražednými zbraněmi. Že by tajný trumf Íránu proti Američanům, kteří zvažují další vojenskou intervenci? Prezidente Obamo, třes se strachy...

Jsou krásné, ale nebezpečné. V Karaji, 45 kilometrů severozápadně od Teheránu, totiž tři tisícovky Íránek trénují bojová umění.

Do místní tělocvičny dochází zlepšovat své schopnosti především v Ninjutsu, které zahrnuje mnoho bojových dovedností a technik. Metají hvězdice, hází salta, pilují tvrdé a dobře mířené kopy.

Podle agentury Reuters však podobné ženské kluby existují po celém Íránu. A fungují pod záštitou ministerstva obrany. Snaží se však také o narušení tradiční představy o nízkém postavení žen v zemi, kde pravidla určují takřka výhradně muži. Halí je sice nadále jejich šátky, hidžáby a čádory, není však radno, pouštět se s nimi do křížku.

Avšak Daily Mail přišel se zneklidňující spekulací. Jsou snad Ninjové tajnou zbraní Íránu v případě, že se Západ odhodlá k vojenskému zásahu proti zemi, která dlouhodobě hrozí nevyzpytatelným jaderným programem?

Video Nebezpečné Íránky: Trénují bojová umění - Youtube.com
Video se připravuje ...

Napětí mezi Íránem a Západem neustává

Prezident Spojených států Barack Obama ve čtvrtek oficiálně varoval, že pro diplomatické řešení krize kolem Íránu se postupně zkracuje čas. I on se obává jaderných zbraní a již dříve pohrozil vojenskou intervencí.

Sankce na Írán uvalila již i Evropská Unie a mezinárodní bankovní síť SWIFT pak dnes oznámila, že přerušuje kontakty s íránskými bankami. Jsou přitom klíčové pro finanční transakce v obchodu s ropou, jejíž cena díky nejistotě kolem Íránu dál stoupá...

Příští měsíc by měli Íránci zasednout k jednacímu stolu se zástupci Británie, Číny, Francie, Německa, Ruska a USA. K vojenské akci proti Íránu by však nejradši sáhl Izrael, který zastává proti Teheránu nejtvrdší pozice. Považuje totiž íránské jaderné zbraně za životu nebezpečné.

anka ( 17. března 2012 00:44 )

Madzahedin, zid konvertovany na islam - a stal se z neho ortodoxni muslim - provokuje...

Zobrazit celou diskusi